a vasárnapi eset részletei

2021.03.09. 09:24

Újlétai kutyatámadás: összeroppant a látványtól Sanyika édesanyja

A súlyosan megsérült kisfiút hosszú órákon keresztül műtötték a kórházban. Az ügyben súlyos testi sértés vétsége miatt indult eljárás.

Zsanett könnyek között mesélt a támadás szörnyű pillanatairól | Fotó: BorsOnline / Dombóvári Tamás

Többórás műtéten van túl, mindkét combja eltört és az arcát is össze kellett varrni annak a 3 éves kisfiúnak, akit Újlétán a család kutyái marcangoltak össze

- írja a BorsOnline. A vasárnapi esettel portálunk is több cikkben foglalkozott. Mint arra a bulvárlap emlékeztet, Sanyika a kishúgát altató anyukája mellől szökött el, életét a szomszédos tormaföldön dolgozóknak köszönheti.

Szelídnek ismerték saját állataikat

Bánatos szemű kutya tekintget ki a kerítés mögül annál az újlétai háznál, ahol vasárnap délután kis híján végzetes tragédia történt, miután az ott lakó T. család három kutyája megtámadta a hároméves Sanyikát. A kisfiú arcát, combját és hátát is szétharapdálták az ebek, életét csak a szemközti tormaföldön dolgozó munkások mentették meg, akik felfigyeltek a fiúcska sikolyaira. A család nem érti, mi üthetett a kutyákba, édesanyja szerint sosem bántották a kicsiket – írja a lap.

Összeroppant az édesanya

A Borsnak a kisfiú megtört, sírással küszködő édesanyja, Zsanett mesélte el a szörnyű délután történéseit. Zsanett éppen Sanyika hat hónapos kishúgát altatta bent, az egyik szobában:

– Jó idő van, kijöttünk az udvarra, aztán bevittem a kicsit lefektetni, ilyenkor Sanyikám mindig odafekszik hozzánk – mesélte még mindig sokkos állapotban Zsanett.

– Én is elpilledtem altatás közben, Sanyika pedig valahogy kijött. Pedig még soha nem volt olyan, hogy a konyhán kívülre ment volna, és a kutyák is mindig kennelben vannak. Csak most kiengedtem őket az udvarra, hogy picit szaladgáljanak – hajtotta le a fejét az anya. Zsanett a mentők érkezésére rohant ki a házból, az elé táruló látványtól pedig összeroppant. Sanyikáért mentőhelikopter jött, azonnal kórházba szállították a kisfiút, akit hosszú órákon keresztül műtöttek:

„Két oldalt varrták az arcát, mindkét combcsontja eltört, a hátából is kiharaptak egy darabot”

– sorolta könnyes szemmel Zsanett.

Zsanett könnyek között mesélt a támadás szörnyű pillanatairól | Fotó: BorsOnline / Dombóvári Tamás

Négyen mentették meg

A sikoltozó kisgyerekre a szemközt dolgozó munkások figyeltek fel:

– Hangot hallottunk, pont jött a képviselő asszony a kisfiammal, ők vették észre, és azonnal rázni kezdték a kaput, így ugrottak el a kutyák a gyerektől – mesélte a Borsnak a szemközti földön dolgozó Bartha János. A csapat ekkor azonnal akcióba lépett, négyen rohantak oda a vérző,sérült Sanyikához:

„Mi négyen mentünk, és utána én bementem, és kihoztam a kisfiút, és gyorsan átrohantam vele a szomszédba”

– mondta a megmentő.

Az egyik támadó eb a ház udvarán heverészett | Fotó: BorsOnline / Dombóvári Tamás

Elmondta, hogy az igazi szerencse az volt, hogy a három kutya nem hátra, hanem előre vonszolta a kisfiút:

– Szörnyű belegondolni, akkor mi lett volna, ha nem látjuk, és talán nem is halljuk őt – ingatta a fejét a férfi.

Bartha János és kollégái fékezték meg a kutyát | Fotó: BorsOnline / Dombóvári Tamás

A család egyszerűen nem érti, mitől bokrosodtak meg a kutyák, a három családi eb eddig barátságban volt a kisgyerekkel:

„Eddig nem volt semmi baj, de van egy német juhász kanunk, úgy gondoljuk, ő volt a támadás indítója, a másik kettővel ugyanis soha nem volt probléma, és a kan kutya a falkavezér is”

– magyarázta az asszony.

Mint a lap rámutat, jelenleg Sanyika kórházban fekszik, édesapja folyamatosan az ágya mellett vigyázza kisfiát:

– Most hívott a doktornő, hogy én menjek be hozzá, szóval holnap reggel váltom a férjem, összeszedem magam, és reggel már ott leszek az ágya mellett éjjel-nappal. Fel fog gyógyulni, fel kell gyógyulnia az én kincsemnek! – mondta a Borsnak elszántan az anya.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-vel hétfő este azt közölte, a kisgyermeket a Debreceni Egyetem Kenézy campusának baleseti sebészetére szállították.

A hajdúhadházi rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt indított eljárást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában