Sziréna

2021.02.27. 09:10

Árkot fogott szenteste egy ittas kabai férfi, most zárult le a nyomozás

Fotó: police.hu

Baleset történt Báránd külterületén, a 4801-es számú úton – érkezett a bejelentés a rendőrségre tavaly december 24-én 19 óra körül. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a balesetben érintett autó Sárrétudvari felől Báránd irányába haladt, de a sofőr nem megfelelően választotta meg a sebességet, ezért a jármű lesodródott az útpadkára, majd az árokban állt meg – írja a police.hu.

Az egyenruhások a baleset helyszínén az 56 éves kabai járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A férfit előállították további mintavételre, vezetői engedélyét pedig elvették. A szakértői vizsgálat eredménye igazolta az ittasságot, ezért a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult nyomozás vizsgálatát a napokban a hatóság befejezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be! A szeszes ital fogyasztása már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti!

... hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában