Belvárosi baleset

2020.08.25. 09:57

Vádat emeltek a zebrán elgázolt gyalogos ügyében

A vádirat szerint a sértett tizennégy métert tett meg a zebrán, amikor elgázolták.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt emelt vádat egy nő ellen, aki az éjszakai órákban gépkocsival közlekedve nagyfokú figyelmetlensége folytán elgázolt egy embert a zebrán – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott személygépkocsival közlekedett 2019. november 2-án 22 óra körül Debrecen belvárosában, egy osztott pályás, többsávos úttesten. A cselekmény elkövetésének idején korlátozottak voltak a látási viszonyok. Esett az eső, az útburkolat vizessé vált, ugyanakkor működött a közvilágítás, a forgalom pedig gyér volt. A vádlott az autóval egy útkereszteződéshez érkezett, egy kijelölt gyalogos-átkelőhely elé. A kereszteződés forgalmát irányító fényjelző készülék villogó sárga fénnyel működött. A vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezve nagyfokú figyelmetlensége folytán későn észlelte az ott haladó gyalogost. Nem biztosított neki elhaladási elsőbbséget, és a járművét lefékezve, körülbelül 25-30 km/óra sebességgel elütötte a sértettet, aki az elütés pillanatában már több mint tizennégy métert tett meg a zebrán – vázolta közleményében a főügyész.

A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést, valamint nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértett sérülései – állapította meg a Debreceni Járási Ügyészség, amely a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában