Ügyeleti hírek

2020.08.20. 11:21

Gondot okozott a nagy mennyiségű esővíz szerdán

A csapadékos időjárás közepette autóbalesetek is történtek a megyében.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Fának ütközött egy személygépkocsi tegnap reggel Létavértes közelében. A jármű utasa beszorult, őt a helyi önkormányzati tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki, majd a mentőszolgálat kórházba szállította – tájákoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Lehasadt egy fa ága Debrecenben, a Ghilányi utcában tegnap délelőtt. A cívisvárosi hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével távolították el a faágat.

Nagy mennyiségű csapadék gyűlt össze egy családi ház udvarán tegnap délelőtt Nyírmihálydiban, a Rákóczi utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították az esővizet.

Leszakadt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház huszonöt négyzetméteres tetőrésze tegnap délelőtt Körösszakálon, az Árpád utcában, miután átázott a sárfödémszerkezet. A berettyóújfalui hivatásos és a komádi önkormányzati tűzoltók lefóliázták a sérült épületrészt. Az ingatlanban öten éltek életvitelszerűen, ők lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költöztek.

Nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze tegnap a déli órákban Debrecenen, a Benczúr Gyula és a Simon István utcában is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói szivattyúval eltávolították a vizet.

Összeütközött egy személygépkocsi egy kisbusz és egy kisteherautó szerdán délután az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény közelében. A helyszínre a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben érintett járművekben összesen nyolcan utaztak, közülük egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított. A beavatkozás idején teljes útzár volt érvényben – közölte Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos, míg 3 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő, ebből 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt – olvasható a police.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában