Csonttörés és szemsérülés

2019.12.17. 17:00

Gyorshajtás miatt történhetett a karambol: súlyos baleset ügyében emeltek vádat

Az ütközéstől megpördültek az autók, majd mindkét jármű a szalagkorlátnak csapódva állt meg.

Fotó: Matey István

A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nyíradonyi férfi ellen, aki a főútvonalon megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépte, majd áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött az ott szabályosan közlekedő személygépkocsival – olvasható az ügyészség honlapján.

A vád szerint 2018. augusztus 17-én, reggel, a vádlott személygépkocsijával közlekedett a 471-es számú főúton Hajdúsámson felől Nyíradony irányába. Az autó jobb oldali első ülésén utasként az egyik sértett ült, aki használta a biztonsági övét.

Mint az az ügyészségi közleményből kiderül, a vádlott körülbelül 130 km/h sebességgel haladt, és egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulathoz érkezve nagyfokú figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, a másik sértett által vezetett személygépkocsival.

A jelentős erejű ütközéstől az autók megpördültek, majd mindkét jármű a szalagkorlátnak csapódva állt meg.

A baleset következtében a szabályosan, becsatolt biztonsági övvel közlekedő gépjármű vezetője nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést, illetve szemsérülést szenvedett. Ez utóbbi maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult

- áll a tájékoztatásban.

A vádlott utasa nyolc napon túl gyógyuló szegycsonttörést, míg a vádlott, illetve a vétlen gépkocsiban utasként tartózkodó személy nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Mint az ügyészségi közlemény fogalmaz: a vádlott által megszegett KRESZ-szabályok következtében jött létre a baleset, és keletkeztek a személyi sérülések.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogház büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában