Nyitott Bíróságok

2019.11.25. 19:10

Pályaorientációs délelőttre várták az érdeklődőket a Debreceni Ítélőtáblán

Pályaorientációs délelőttöt szervezett közösen a Debreceni Ítélőtábla és a Debreceni Törvényszék.

Fotó: Debreceni Ítélőtábla

A „Nyitott Bíróságok” program eseményére – amely a tovább tanulni vágyó diákok tájékozódását segíti -, 6 középiskola csaknem 140 tanulója érkezett az ítélőtábla aulájába – tudatta közleményben az ítélőtábla.

Szilágyiné dr. Karsai Andrea a Debreceni Ítélőtábla elnökhelyettese megnyitójában a saját példáján keresztül mutatta be a pályaválasztás előtti döntés fontosságát és azt, hogy a képzés az egyetem elvégzésével sem fejeződik be, mert folyamatosan, még a szakvizsga után is tanulni kell. A jogszabályok változásait meg kell tanulni, a XXI. század kihívásainak meg kell felelni és a hatékonyság érdekében tudni kell alkalmazni a digitális fejlesztéseket is. Nincs olyan területe az életnek, amit a jog ne érintene.

Dr. Szikora Veronika, a DE ÁJK dékánja, az 5 éves jogászképzésről, az egyre népszerűbb igazgatásszervezés szakról és a karon belüli lehetőségekről tájékoztatta a diákokat. Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke a jogi pályára való készülésről, annak nehézségeiről és szépségeiről, a bíróvá válás folyamatáról, a fogalmazók, bírósági titkárok tevékenységéről beszélt. Dr. Lampé Zoltán, a Debreceni Ügyvédi Kamara elnöke a védői munkáról, az ügyekre való felkészülésről, a kamara tevékenységéről tartott előadást. Dr. Oroszné dr. Szabó Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészség osztályvezető ügyésze bepillantást engedett a vádképviseleti munkába, beszélt az ügyészség és a bíróság egymással összefüggő munkájáról is.

Az előadásokat egy interaktív párbeszéd követte, ahol a diákok kérdéseket tehettek fel a hallottakkal kapcsolatban. Az esemény végén az is kiderült, hogy a részt vevő középiskolások csaknem fele a jogi pályán szeretne elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában