nem érdekelte a távoltartás

2019.11.28. 14:03

Combon rúghatott egy terhes nőt, vádat emeltek a hajdú-bihari férfi ellen

A vádirat szerint a férfi megütötte élettársa idős édesanyját, majd megpofozta a nő állapotos lányát is, akit ezután még kétszer combon rúgott.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az érvényben lévő ideiglenes megelőző távoltartás ellenére visszatért élettársa lakóhelyére, és ott két személyt megfenyegetett, illetve bántalmazott – tájékoztatott közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019 június-július havában ittas állapotban többször veréssel és megöléssel fenyegette élettársát. A nő kérésére a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el, azonban a férfi ennek szabályait megszegve 2019. július 9-én a kora esti órákban megjelent az asszony házánál, aki nem volt otthon. A házban élettársa édesanyja tartózkodott, akit a vádlott megöléssel fenyegetett, és egyszer szájon ütött. A férfi ezután kiment az udvarra, ahol az élettársának várandós lányához lépett, őt pofon ütötte, majd az ütés hatására földre esett nőt két alkalommal combon rúgta. A sértett kiszaladt az utcára, és telefonon értesítette a rendőrséget.

A vádlott bántalmazása következtében az idősebb sértettnek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, illetőleg repesztett sérülése keletkezett, azonban figyelemmel a sérült testtájékra és az elkövetés módjára, a vádlott szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. A fiatalabb sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, a nő könnyű testi sértés vétsége miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben, kérte a büntetőjogi felelősségre vonását.

A cselekményeket követően a Hajdúszoboszlói Járásbíróság a polgári jog szabályai szerint a férfival szemben megelőző távoltartást rendelt el.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a visszaeső vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét – áll a főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában