tanácsokkal segítenek

2019.10.04. 11:54

A rendőrség is ott lesz a hétvégi nagyvásáron

A Házhoz megyünk vagyonvédelmi program keretén belül várják a rendőrök október 5-én és október 6-án Debrecenben az érdeklődőket.

Fotó: Napló-archív

Az Őszi Mihály Napi Országos Kirakodóvásár hétvégén nyitja meg kapuit. A hagyományoknak megfelelően Debrecenben, a Békessy Béla utca területén bűnmegelőzési információs pavilonnal találkozhatnak azok az érdeklődők, akik tenni szeretnének vagyontárgyak megóvása érdekében. Hasznos tanácsok mellett a BikeSafe program keretén belül a kerékpárosok a helyszínen regisztráltathatják majd kerékpárjaikat – adta hírül a rendőrség.

Az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány óvintézkedés betartásával, ezért kérik, hogy a látogatók a vásár forgatagában is figyeljenek értékeikre.

Hasznos tippek

  • A pénzt, bankkártyát, iratokat olyan helyen tárolja, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáférni, például kabát belső zsebében. A kézitáskát tartsa mindig zárva, tömegben lehetőség szerint szorítsa a karja alá, érintetlenségét többször ellenőrizze.
  • Soha ne tegyen pénztárcát, kézitáskát a bevásárlótáska tetejére!
  • Csak annyi pénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges!
  • Még jobban figyeljen, ha tömegben tartózkodik! Legyen gyanakvó, ha oldalba lökik, vagy látszólag véletlenül bepiszkítják a ruháját, lábára lépnek!
  • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le a pénztárcát vagy kézitáskát a pultra!
  • Az áru próbálásakor se hagyja csomagjait, kabátját őrizetlenül!
  • Mindig csak annyi csomagot vigyen magával, amennyire képes odafigyelni!
  • A PIN- kódot ne írja rá a bankkártyára, és ne tárolja azzal együtt! Ha a kódot nem tudja megjegyezni, olyan helyre írja fel, ami a kártyával együtt nem tűnhet el! Amennyiben ellopták a bankkártyáját, azonnal tiltassa le!
  • Még rövid időre se hagyjon gépkocsijában jól látható helyen értékeket! Ne feledje, a gépkocsi utastere nem értékmegőrző!
  • Minden esetben győződjön meg arról, hogy bezárta a kocsiajtókat, ablakokat, a csomagteret! Amennyiben rendelkezik vele, helyezze üzembe az autó riasztóját is!
  • Tömegben nagy a veszélye annak, hogy az együtt érkező hozzátartozók elveszíthetik egymást. Ez főként akkor jelent gondot, ha a gyermekkorú, vagy az idős hozzátartozó nem tud megfelelően tájékozódni. Kérjük, hogy fokozott figyelmet fordítsanak gyermekeikre, valamint idős hozzátartozóikra. Beszéljék meg, ha elkeverednének, pontosan mikor és hol találkozhatnak. Kisgyermek esetében jó megoldás, ha alkoholos filccel ráírják alkarjára az elérhetőségüket (telefonszám, lakcím). Eltűnés esetén haladéktalanul tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számon, illetve forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában