Elsőfokú figyelmeztetés

2022.01.08. 11:02

Megérkezett a hó Debrecenbe

Alföld-szerte várható havazás a hétvége első napján.

Forrás: Czinege Melinda

Bejött a meteorológusok előrejelzése, a szombat délelőtti órákban Debrecent is elérte a megjósolt havazás. Ahogy már megszokhattuk, a Nagyerdőnek különösen jól áll a fehér lepel, megéri sétálni egyet a fák alatt – természetesen meleg, réteges öltözetben.

Forrás: Czinege Melinda
Forrás: Czinege Melinda
A kis Kalmár Vilmoska és Emese már seprik is a havat | Forrás: Czinege Melinda

Akcióban a munkagépek

 

Az AKSD munkatársai 10 órakor jelentették az önkormányzat illetékeseinek, hogy -1°C mellett havas útfelület, síkosság, 0-1 cm-es hó észlelhető az egész város területén, közölte honlapján a társaság. Az önkormányzat megrendelésének megfelelően a tömegközlekedési járművek útvonalain és a fő gyűjtőutakon végeznek síkosságmentesítést só és homok keverékével.

 

A folytatásról

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat éjfélig tartó előrejelzésében azt írja, az Alföldön, ideértve Borsodot is többnyire erősen felhős, illetve borult idő várható, és az Alföldön több helyen várható havazás, a keleti határszélen napközben havas eső is. Az ország többi részén vékony, szakadozott felhőzet lesz az égen, a Dunántúl északi felén lehet időszakosan több felhő, de számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +3 fok között alakul. Késő estére 0 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

A szolgálat Hajdú-Bihar megyére havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!