Figyelem!

2024.02.12. 10:27

Már küldi a debreceni hivatal az érintetteknek a külterületi építményekről szóló adóügyi határozatokat

Postán és ügyfélkapun is lehet rá számítani.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

A debreceni polgármesteri hivatal adóügyi osztálya megkezdte a helyi adórendelet 2024. január 1-jétől hatályos módosításához kapcsolódóan a külterületi építmények rendeletben meghatározott körére vonatkozóan az adókötelezettség megszüntetéséhez kapcsolódó határozatok kézbesítését – tudatta közleményben a hivatal.

Felhívták a figyelmet, hogy postai úton azok a magánszemélyek kapnak határozatot, akik nem választották az elektronikus kapcsolattartást. Az elektronikus kapcsolattartásra regisztrált magánszemélyeknek, illetve az egyéni vállalkozóknak az Ügyfélkapura érkezik a dokumentum.

A helyi adókról szóló önkormányzati rendelet január 1-től hatályos 1. § b) pontja értelmében mentes az adó alól a magánszemély tulajdonában álló gépjárműtároló épület, épületrész, az üdülő és a vállalkozó üzleti célt szolgáló épülete, épületrésze kivételével a külterületen lévő nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész, melyekre vonatkozóan az adóalanyt bejelentési kötelezettség sem terheli – mutatnak rá a közleményben.

Szükség esetén az adóügyi osztály ügyintézőinek telefonos elérhetősége megtalálható az alábbi linken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában