Fejlesztés

2023.11.02. 13:11

Debrecenben süti az első kenyeret a mesterséges intelligencia

A Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei elsőként jelennek meg a MI támogatásával fejlesztett termékekkel.

Szakál Adrienn

Forrás: Kiss Annamarie

Az ízvilágtól a technológiáig, a hazai fogyasztói igény felmérésétől a termékfejlesztésig újult meg az elmúlt időszakban a régió meghatározó sütőipari társasága, a részletekről november 2-án, csütörtökön a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója, Szakács Tamás tájékoztatott a debreceni Divinus Hotelben.

Forrás: Kiss Annamarie

Az üzletember először arra emlékeztetett, hogy a MI-platformok egy évvel ezelőtt jelentek meg a nagy nyilvánosság előtt, a társaság pedig országosan az iparágában először fordult az innováció felé. Elmondta, hogy a mesterséges intelligenciát a termékfejlesztési folyamatokban, a magyar fogyasztói igények felmérésében, a technológiában és a marketingben egyaránt használják, a lakosság pedig néhány hét múlva meg is kóstolhatja ezen fejlesztések eredményét. Szakács Tamás hangsúlyozta, hogy az új technológia kapcsán bevezetett etikai elvük szerint minden fontos kérdésről az ember dönt, így az ízekről és a fogyasztói élményről egyaránt emberek alkottak véleményt. 

A Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója, Szakács Tamás
A Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója, Szakács Tamás
Forrás: Kiss Annamarie

A szakember kitért arra is, hogy a modern intelligencia elsőként idegennek tűnhet ugyan, idővel azonban a mindennapjaink részévé válik, éppen ezért döntöttek az iparágban forradalminak minősülő fejlesztés mellett. 

A fogyasztó néhány hét múlva három MI ihlette népszerű terméket, a sokmagvas rombuszt, a szilvás-magvas rudat és a csevegőkenyér fantázianevet viselő péksüteményeket vásárolhatja meg Debrecenben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában