Építés

2023.07.19. 16:35

Így néz ki most madártávlatból az épülő debreceni BMW-gyár

A cég az elektromos tanulmányautóját a Campus Fesztiválon is bemutatja.

Hatalmas területen dolgoznak az építők

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az épülő BMW-gyárról készített fotókat Czeglédi Zsolt, az MTI munkatársa hétfőn. „A BMW Group 400 hektárnyi területen építi fel az autógyárat, amely évente mintegy 150 ezer gépkocsi gyártására lesz képes. A termelés 2025-ben kezdődik, itt készül majd a tisztán elektromos meghajtású modellek számára kifejlesztett NCAR architektúrára épülő Neue Klasse modellgeneráció alapító tagja. A mintegy 400 milliárd forintos beruházással több mint ezer új munkahely jön létre a városban” – összegezte az MTI a szerdán közzétett képek kapcsán.

Hatalmas területen dolgoznak az építők
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Előző nap az autógyár kommunikációs szolgálata azt közölte az MTI-vel, hogy a BMW a debreceni Campus Fesztiválon mutatja be a 2040-re előirányzott kompakt modellcsaládját előrevetítő tanulmányautóját, az i Vision Circulart. 

A négyüléses, teljes egészében elektromos meghajtással szerelt jármű kiválóan szemlélteti a BMW Group felfogását, amelynek középpontjában a hosszú távon fenntartható személyes mobilitás áll. A koncepcióautó a szintén teljesen elektromos, sorozatgyártású BMW iX modellel együtt a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető lesz a BMW Group Gyár Debrecen standjánál – írták.
MTI

Hatalmas területen dolgoznak az építők
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában