Településfejlesztés

2023.07.06. 11:35

Akkumulátorgyár épül Ebesen?

Utánajártunk, mi épül a Debrecen melletti község ipari parkjában.

Logisztikai célú beruházás épül az ipari parkban

Forrás: Czinege Melinda

Mint arról néhány hete beszámoltunk, Ebesen is érezhetőek Debrecen dinamikus fejlődésének hatásai. Több, a cívisváros gigaberuházásaihoz köthető beszállító megkereste már az önkormányzatot, a község bevételeinek meghatározó részét adja az iparterületek tavalyi és idei értékesítése.

A település ipari parkjában jelenleg is zajlanak munkálatok. A közösségi médiában szárnyra is keltek a feltételezések, melyek szerint akkumulátorgyár, vagy használt akkumulátor-lerakat, vagy pedig munkásszálló lesz ott kínai vendégmunkások részére. Az igazságról Ebes polgármesterénél érdeklődtünk.

– Ez egy álhír. Logisztikai célú beruházás épül az ipari parkunkban, termelő tevékenység ott nem is lesz. Jelenleg a régészeti feltárás zajlik ott – mondta megkeresésünkre Szabóné Karsai Mária. Hozzátette: sem ő, sem a képviselő-testület nem támogatná a feltételezett beruházásokat. Ezeket mind a szabályozási terv egyébként is kizárja, illetve a területek értékesítésekor is szerződésbe foglalják, hogy mi épülhet.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában