Végre kiengedhették a gőzt

2024.07.10. 19:55

Végzősök napja: Ingyen strandolhattak Debrecen érettségiző diákjai a Nagyerdőn – fotókkal, videóval

Boldog végzős középiskolás diákokkal telt meg az Aquaticum Debrecen strand szerdán. Ötödik alkalommal zajlott ugyanis a végzősök napja, melynek keretén belül ingyenesen vehették igénybe a frissen érettségiző diákok a strand szolgáltatásait.

Balogh Efraim

Ha alig találkoztak középiskolás korú fiatallal Debrecen főterén július 10-én, szerdán, az valószínűleg azért történhetett meg, mert nem a belvárost, hanem az Aquaticum Debrecen strandot lepték el. A város sikeres érettségi vizsgát tett diákjai ugyanis ingyenes belépőt kaptak a kifejezetten számukra meghirdetett programokkal egybekötött végzősök napja alkalmából, így azzal, hogy mit tartogat Debrecen strandárak szempontjából, nem kellett foglalkozniuk. A Haon stábja pedig természetesen a helyszínen járt a kiváló, 35 Celsius-fokos strandidőben szerda délután.

Végzősök napja, Aquaticum Debrecen Strand, Haon, Debrecen
Végzősök napja: egy kicsit sodródni az árral, mi sem esik jobban érettségi után...
Forrás: Kiss Annamarie

Végzősök napja: a medencék mellett a programokban is elmerülhettek a frissen érettségizett diákok

A programok egyébként egész nap zajlottak, s bár nem csak végzős középiskolás diákokkal találkoztunk, úgy tűnt, ők vannak többségben a belépőt váltó „átlagos” strandolókhoz képest. 

Már reggel 8 órától birtokba vehették a létesítményt, majd a nap folyamán több programlehetőség közül is választhattak: a strandröplabdapályán 11 és 13 óra között tornát rendeztek a jelentkező csapatoknak, 14 órától lufi-nyereményeső játékban, 15 órától pedig 360 fokos szelfigép „szorításában” próbálhatták ki magukat. Arc- és testhennafestésen is részt vehettek, sorversenybe is nevezhettek, a nap egyik legnagyobb jelenete pedig a 16 órakor kezdődő extrém ugróverseny volt. A jó hangulatról egész nap közismert DJ-k (mint például DJ Jauri) gondoskodtak.

Szerdán ötödik alkalommal élvezhették ingyenesen a végzős középiskolások a debreceni strand szolgáltatásait, ugyanis 2020-ban rendezték meg először az eseményt, azóta pedig mondhatni, hagyománnyá vált. Nem volt olyan terület, ahol ne lettek volna az utolsó év fáradalmait feledő diákok, így hát a rengeteg fotóért és videóért körbejártuk mi is a strandot, de nem kellett sokáig keresni megszólalót sem. Volt, akiből szabályosan kiszakadt az adrenalin:

Bekezdtünk egy röplabdával, lehoztuk az egészet, megnyertük, utána jöttünk ide lufizni, behúztunk két Campus Fesztivál-jegyet a szerdai napra, szóval így már pacek az egész nap, úgy, ahogy van. Az estére pedig itt alapozunk…

 – mondta Janek, háttérben a társaságával.

Végzősök napja, Aquaticum Debrecen Strand, Haon, Debrecen
Janek és bandája: összeállt a végzős srácokból álló kemény mag egy kép erejéig
Forrás: Kiss Annamarie

Debrecen strandja persze nemcsak csúszdázó, hullámmedencéző és maximumon pörgő fiatalokból állt, találkoztunk olyanokkal is, akik inkább pokrócon ülve/fekve pihentek koktélt szürcsölgetve. Virág és Vera például délelőtt 10 óra körül érkeztek, és ugyan részt vettek a lufi-nyereményeső játékban, de kissé agresszívnek tartották saját habitusukhoz képest, ezért Virág inkább csak videózott elmondása szerint. Apropó, pihenés: a lányok inkább az estére készülés végett tartogatták az energiáikat, mert hát egyetértettek afelől, hogy valami biztosan lesz majd, de ki tudja, mi…

Az Aquaticum Debrecen strand megtelt boldog fiatalokkal 

Tőlük nem messze közben zajlott a sorverseny, hol zsákba, hol hulahoppkarikába bújva. Aztán persze kisebb bukások, nagy nevetések, és hatalmas szurkolás közepette zajlott a küzdelem a középiskolás fiúkból és lányokból álló vegyes csapatok között. Aki pedig kicsit elfáradt és megéhezett, harapott egyet a jókora sajtos-tejfölös lángosba, vagy a mindenféle habbal díszített gofriba. Mi pont egy utóbbit elfogyasztani készülő társasággal futottunk össze, Atoszékkal.

A fiatal srác úgy elmondása szerint nagyon örült az ingyenes lehetőségnek a társaságával együtt, és túl az ötödik középiskolás évén úgy érzi, egy ilyen alkalmon ideális a gőzkieresztés. Ott töltött idejük során többek között csobbantak a hullámmedencében, és különböző magasságokból ugrottak az erre a célra kijelölt négy méter mély vízbe.

– Tökéletes az egész, nagyon jó a hangulat, imádom, hatalmas, tök jó, hogy ezt összehozták nekünk. Úgy hallottam, hogy DJ Jauri is fellép majd, szóval nagy buli lesz, vagyunk végig – mondta nagy mosollyal az arcán Atosz.

És hogy mi történt még a végzősök napján, a debreceni strandon ott töltött időnk alatt? Beszéljenek a képek és a videó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában