:p

2024.04.02. 07:39

Bárkivel megtörténhet: ilyen madár repült be egy tócóskerti lakásba

A rémült állatnak látszólag nem esett baja, azonnal szabadjára engedték a lakók.

Haon.hu

Különleges vendége volt hétfő este egy tócóskerti lakás lakóinak, bár erről a furcsa találkozásról valószínűleg szívesen lemondtak volna a saját és a váratlan jövevény érdekében is. Ahogy az az egyik debreceni Facebook-csoportban látható, a lakás egyik szobájába bagoly repült be, a posztoló pedig abban kérte a csoporttagok segítségét, hogy azonosítsák be, pontosan milyen fajról lehet szó. A világosbarna madárnak egyébként feketés mintázatú szárnya és csíkos faroktolla volt, ahogy az a lenti fotón is látszik.

bagoly debrecen tócóskert
Ez a bagoly repült be egy tócóskerti lakásba
Forrás: Facebook / Debrecenben Hallottam

A kommentelők azonnal segítettek a nőnek: többen is megállapították, hogy gyöngybagoly lehet a vendég, mások pedig tanácsokat adtak, mi ilyenkor a teendő. „Ha el tud menni, engedjétek el, ha nem, akkor reggelig egy papírdobozban elvan. Nem szabad sem etetni, sem itatni. Reggel pedig hívjátok a Hortobágyi Madár kórházat!” – írta egyikük. „Ez egy gyöngybagoly. Költési időszakában van, így mihamarabb engedd útjára ha nem sérült” – javasolta egy másik hozzászóló. Erre válaszként a poszt szerzője megírta, hogy azonnal elengedte a kissé megrémült madarat, amely vélhetően hamar kiheverte a megrázkódtatást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában