Helló, Télapó!

2023.12.02. 08:46

Hintón jön a Mikulás Debrecenbe, zsákjában egy csomó programmal

A Télapó az Adventi Kuckóban hallgatja meg a gyerekek kívánságait.

Haon.hu

A Télapóval többször is találkozhatnak a gyerekek

Forrás: Napló-archív

A karácsonyi vásár Adventi Kuckójában és a DEMKI közösségi tereiben is mikulásváró programokkal készülnek a gyerekeknek, jelezte közleményben a Főnix Rendezvényszervező. Az Adventi Kuckó már egy hete fogadja a gyerekeket és felnőtteket megpihenni, és december 2-5. között a karácsonyra hangolt házikóban személyesen a Mikulással is találkozhatnak. Kedden 18.00 és 18.20 között közös éneklésre vár mindenkit a Mikulás a Dósa nádor téren.

Amíg a kicsik sorra kerülnek a Mikulásnál – aki a közlemény szerint hintón érkezik Debrecenbe –, az Adventi Kuckó szomszédságában található Krones Meseváros csillogó, fényes varázsvilága segít elfoglalni a gyerekeket, a Dósa nádor téren pedig a barokk körhinta és a karácsonyi kisvasút nyújt kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődőknek.

A Debreceni Advent Mikulás-programjai:

  • December 2. 16.00-19.00: Találkozás a Mikulással (Adventi Kuckó)
  • December 2. 20.30-22.00: Mikulás jégdiszkó / DJ PéGé (Jégpálya)
  • December 3. 11.00-18.00: Találkozás a Mikulással (Adventi Kuckó)
  • December 5. 16.00-18.00: Mikulás-várás Reschofsky György bábszínésszel (Adventi Kuckó)
  • December 5. 18.00-18.20: Közös éneklésre vár mindenkit a Mikulás (Dósa nádor tér)

A DEMKI nemcsak az Adventi Kuckóban csal mosolyt kicsik és nagyok arcára, de számos egyéb programot kínál városszerte.

Az a célunk, hogy minden városrészben közösségeket hozzunk létre programjaink által. A Mikulás-várás és a karácsonyi időszak kiemelten fontos és kedves az életünkben, hiszen ekkor gyerekek és felnőttek egyaránt nyitottabbak a közösen eltöltött időre, közösen megélt élményekre

- mondta Halász D. János a DEMKI ügyvezetője.

December 2. és 6. között a DEMKI napról napra a kikapcsolódás, a közösségi együttlét, a kézzel alkotás örömét adja Debrecen és a környék lakóinak. A diótörő, az adventi muzsikaszó, a mesemondás, a népi játékok, a workshopok, a természetismertető foglalkozások mellett a szeretett mézeskalácsdíszítés és adventi koszorúkészítés sem marad el, hogy megörvendeztessék az embereket.

A DEMKI programjai

Kismacsi Közösségi Ház

  • December 2, 10.00-12.00: Adventi családi délelőtt: koszorú és karácsonyfadísz készítés és interaktív hangszerbemutató.
  • December 9, 17.00: DEMKI Mikulás varázs a Házban: díszítés és kézműves foglalkozás, Réti Tibi bácsi mikulásváró interaktív műsora, fotózkodás a Mikulással.

Kossuth tér

  • December 6, 13.00-15.00: DEMKI Mikulás: A Debreceni Adventen kis ajándékkal készül a Mikulás az arra járó gyerekek részére.

Józsa

  • December 2. 10.00-12.00: Adventi hangolódás: Készítsünk fenyődíszeket és öltöztessük vele Józsa közösségi karácsonyfáját! Kreatív szombat.
  • December 2. 10.00-15.00: Adventi POSTAGALAMB kiállítás: Hogyan „működnek” a postagalambok? A józsai bemutatón kiderül.
  • December 6. 16-17.00: Mikulás-járás a Józsaparkban!

Csapókerti Közösségi Ház, Csapókert

  • December 2. 15.00: Mikulás-várás: Az óvodás gyerekekkel énekelve várjuk a Mikulást.
  • Aqua Manó Party: Mikulás a Pöttöm városban c. műsora: táncos, interaktív zenés műsor játékokkal, ajándékokkal, hóeséssel.

Homokkert

  • December 6. 14.00: Téli madárvédelem – a Természettár kiállításának megnyitója: Interaktív előadás gyerekeknek a madáretetők vendégeiről, a madáretetés aranyszabályairól és a téli madárvédelemről, a témához kapcsolódó kézműves foglalkozással.

Borsos József tér, Vénkert

  • December 5. 17:00: A Kíváncsi Katica mesezenekar Mikulásváró koncertje
  • December 6. 10.30: Érkezik a Mikulás: A Sokszínvirág Zenekar interaktív-zenés gyermekműsora

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában