Isten éltesse!

2023.11.02. 13:16

A kilencvenéves, debreceni Gitta néni külsejét és életkedvét sok hetvenéves megirigyelhetné

Bartha Antalné Margit nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépíróként dolgozott harminchat éven át a debreceni rendőrségen.

Nagy Emese

Gitta nénit Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő köszöntötte

Forrás: Városháza

Bartha Antalné Margit november 1-jén töltötte be kilencvenedik életévét, ebből az alkalomból köszöntötte őt csütörtökön debreceni otthonában Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a debreceni polgármesteri hivatal a szociális osztályának munkatársa. Ottjártunkkor megtudtuk, Gitta néni Hajdúböszörményben született, ott végezte az elemi iskolát, öten voltak testvérek, de már csak ő él közülük. Nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépíróként dolgozott harminchat éven át a debreceni rendőrségen.

A mai napig jól érzem magam, egészséges vagyok és boldog. Mi mást kívánhatnék?

– fogalmazott a Haonnak, majd megosztotta, férjével az egykor Piac utcán található tiszti klubban ismerkedett meg. Hajdani férje hivatásos katona volt, két gyermekük született, azonban ma már a 90 éves asszony két unokájára és ugyanennyi dédunokájára is büszke lehet.

Fia, lánya és menye (középen) is jelen voltak a köszöntésen 
Forrás: Városháza

Társasági összejövetelek

Tegezzél nyugodtan, nem vagyok én olyan öreg! – hangsúlyozta mosollyal az arcán, amikor arról beszélt, hogy mit jelent számára a tánc. Mint megosztotta, a mai napig táncra perdül, 18 évesen ismerte meg a férjét, aki akkor 23 éves volt, és úgy érzi az ünnepelt, hogy a tánc hozta őket össze. 

Imádok mindenféle táncstílust, a csárdás is közel áll hozzám, de a tangó a kedvenc, az igazán lassú és romantikus

– mondta.

Férjével soha nem unatkoztak, ha úgy tartotta kedvük, és a szabadba vágytak, akkor kimentek a saját kertjükbe, ami a mai napig a Sámsonkertben található. – Akad ott minden finomság: paprika, paradicsom, szilva, körte stb. – sorolta. Hozzátette, napjainkban már autóval közelítik meg a kertet, de korábban biciklivel jártak ki, jól esett nekik, amikor letették a munkát, volt hova kimenniük a természetbe. 

Világéletemben szerettem a kerti, társasági összejöveteleket, Margit napját mindig a Sámsonkertben tartottam, főztünk, mulattunk, a mai napig melegség önti el a szívem, ha visszagondolok azokra az időkre 

– emelte ki.

Süt, főz, takarít

Olyan nincsen, hogy nem táncolunk – húzta alá, amikor a hosszú élet titkáról faggattuk.

 Elmondta, a család és a munka éltető erővel bír, viszont a táncolni is addig kell, amíg csak bírunk. Gitta néni a mai napig süt, főz, takarít, hiába 90 éves, nem hagyja el magát, ami egyébként látszik is rajta, külsejét és életkedvét sok 70 éves asszony megirigyelhetné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában