Isten éltesse!

2023.11.02. 13:16

A kilencvenéves, debreceni Gitta néni külsejét és életkedvét sok hetvenéves megirigyelhetné

Bartha Antalné Margit nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépíróként dolgozott harminchat éven át a debreceni rendőrségen.

Nagy Emese

Gitta nénit Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő köszöntötte

Forrás: Városháza

Bartha Antalné Margit november 1-jén töltötte be kilencvenedik életévét, ebből az alkalomból köszöntötte őt csütörtökön debreceni otthonában Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a debreceni polgármesteri hivatal a szociális osztályának munkatársa. Ottjártunkkor megtudtuk, Gitta néni Hajdúböszörményben született, ott végezte az elemi iskolát, öten voltak testvérek, de már csak ő él közülük. Nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépíróként dolgozott harminchat éven át a debreceni rendőrségen.

A mai napig jól érzem magam, egészséges vagyok és boldog. Mi mást kívánhatnék?

– fogalmazott a Haonnak, majd megosztotta, férjével az egykor Piac utcán található tiszti klubban ismerkedett meg. Hajdani férje hivatásos katona volt, két gyermekük született, azonban ma már a 90 éves asszony két unokájára és ugyanennyi dédunokájára is büszke lehet.

Fia, lánya és menye (középen) is jelen voltak a köszöntésen 
Forrás: Városháza

Társasági összejövetelek

Tegezzél nyugodtan, nem vagyok én olyan öreg! – hangsúlyozta mosollyal az arcán, amikor arról beszélt, hogy mit jelent számára a tánc. Mint megosztotta, a mai napig táncra perdül, 18 évesen ismerte meg a férjét, aki akkor 23 éves volt, és úgy érzi az ünnepelt, hogy a tánc hozta őket össze. 

Imádok mindenféle táncstílust, a csárdás is közel áll hozzám, de a tangó a kedvenc, az igazán lassú és romantikus

– mondta.

Férjével soha nem unatkoztak, ha úgy tartotta kedvük, és a szabadba vágytak, akkor kimentek a saját kertjükbe, ami a mai napig a Sámsonkertben található. – Akad ott minden finomság: paprika, paradicsom, szilva, körte stb. – sorolta. Hozzátette, napjainkban már autóval közelítik meg a kertet, de korábban biciklivel jártak ki, jól esett nekik, amikor letették a munkát, volt hova kimenniük a természetbe. 

Világéletemben szerettem a kerti, társasági összejöveteleket, Margit napját mindig a Sámsonkertben tartottam, főztünk, mulattunk, a mai napig melegség önti el a szívem, ha visszagondolok azokra az időkre 

– emelte ki.

Süt, főz, takarít

Olyan nincsen, hogy nem táncolunk – húzta alá, amikor a hosszú élet titkáról faggattuk.

 Elmondta, a család és a munka éltető erővel bír, viszont a táncolni is addig kell, amíg csak bírunk. Gitta néni a mai napig süt, főz, takarít, hiába 90 éves, nem hagyja el magát, ami egyébként látszik is rajta, külsejét és életkedvét sok 70 éves asszony megirigyelhetné. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában