Előadás-sorozat

2023.09.15. 10:12

Környezetünkkel ismerkedhetnek a diákok Hajdú-Biharban

Haon.hu

Forrás: hbmo.hu

Természetpedagógiai ismeretterjesztő, szemléletformáló interaktív foglalkozások indultak vármegyeszerte. Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata „A hajdú hagyományok nyomában” projekt keretében indította útjára általános iskolások és a középiskolások számára. A foglalkozások témái: „Az Év Fajai – Az Év Természeti Értékei”, „Az erdők vadfajai, a természetvédelem és a vadgazdálkodás kapcsolata”, „Ősz – Lombhullás, költöző madarak, jeles napok”, illetve “Vizeink, vizes élőhelyeink”, sorolta közleményében Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata.

eloadas-hajdu-bihar-termeszet-onkormanyzat
Forrás: hbmo.hu

Az előadások célja az ismeretátadás, szemléletformálás, figyelemfelhívás, képességfejlesztés, ezáltal a közösségi együttműködés, az egymás és a természet iránti felelősségérzet erősítése, valamint Hajdú-Bihar vármegye természeti értekeire való figyelemfelhívás. Ezen a héten két helyszínen tartottunk foglalkozást, Varga Edit természetpedagógus közreműködésével „Az Év Fajai – Az Év Természeti Értékei” témában. Szeptember 13-án Hajdúbagoson, a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskolájában, szeptember 14-én pedig Magyarhomorogon, a Szabó Pál Általános Iskolában vehettek részt előadáson a diákok, derült ki a hbmo.hu híréből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában