Körút

2023.09.07. 12:08

Két túrával is várják az érdeklődőket Debrecenben a Templomok Éjszakáján

Haon.hu

Forrás: Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára

A Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára és Múzeuma az idei Templomok Éjszakája keretében két különböző belvárosi templomtúrára hívja az érdeklődőket szeptember 16-án – írta közleményében a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára.

Az első túra 17 óra 30 perckor indul a Debreceni Református Kollégium Oratóriumától, útvonala és a felkeresett szakrális terek a következőek: Református Kollégium Oratóriuma, Baptista Imaház, Kossuth utcai templom, Szent Háromság templom, illetve Görögkatolikus templom. A második túra 18 óra 45 perckor indul, amely során érintik a Református Kollégium Oratóriumát, a Nagytemplomot, a Szent Anna-székesegyházat, az Evangélikus templomot, illetve a Kistemplomot.

Az intézmény híréből megtudtuk, hogy a résztvevők megismerhetik a templomok történetét és a gyülekezeti életébe is bepillantást nyerhetnek, illetve ingyenes tárlatvezetéssel és zenés műsorral egybekötött túrán vehetnek részt.

A Templomok Éjszakáját az Ars Sacra fesztivál és a Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában