<3

2023.07.02. 10:21

Hangulatos kikapcsolódást nyújtanak a Debreceni Egyetem szökőkútjai

Egy csokorra való fotót is hoztunk minderről.

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem egyebek mellett a Kassai úti és a Kenézy Campuson, a Botanikus kertben, valamint a Klinikai Központ területén összesen nyolc szökőkutat, illetve csobogót üzemeltet folyamatos karbantartás mellett. A felsőoktatási intézmény sajtóközpontjától érdeklődtünk az üzemelő létesítményekről.

– A Kassai Campus Zöld Hullám Park szökőkútja, az Élettudományi épület és a Víztorony előtti szökőkút, valamint a botanikus kerti csobogó jelenleg is üzemszerűen működik. A DE KK Elnöki Hivatal épülete mellett és a Sürgősségi Klinika közelében lévő szökőkutak állandó műszaki ellenőrzés mellett üzemelnek zavartalanul - tájékoztatott megkeresésünkre az intézmény sajtóközpontja. A DE KK Központi Konyha épület melletti szökőkút jelenleg nem működik, felújítása szükséges. A Kenézy Gyula Campus szökőkútját pedig búvárszivattyú működteti, ezért csak időszakosan kapcsol be.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában