7. Debrecziner Gourmet Fesztivál

2023.05.28. 16:20

Megérkeztek a Debrecziner Gourmet programjai!

Június 16. és 18. között a 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál szabadtéri kóstolója költözik a Nagyerdőre.

A gasztronómiai kínálat a „Nyári emlékeink” tematikára épül majd

Forrás: Napló-archív

A Mastergood támogatásával létrejövő gasztrofesztiválra az ország minden tájáról érkeznek éttermek és bisztrók Debrecenbe, akik mellett fenséges cukrászdák, izgalmas kisüzemi sörfőzdék, speciality kávépörkölők is megmutatják, mit tudnak a legjobbak. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. a közlésében tudatta, idén a gasztronómiai kínált mellett a zenei felhozatal is erős lesz, hiszen a könnyed nyári hangulathoz passzoló Orpheum Madams: Swing & Love, majd szombaton a Konyha zenekar, míg vasárnap a Blahalouisiana koncertje kínál fesztiválélményt.

Amit biztosan hallanak majd egymástól a látogatók - a fenséges falatok elismerő szavai között -, hogy „Ezt így is lehet?”. A gasztronómiai kínálat a „Nyári emlékeink” tematikára épül, így egészen biztosan megtalálható majd a palettán a lángos, a hekk vagy a fagylalt és még megannyi, nyarainkat meghatározó étel és íz, de garantáltan a legmagasabb minőségben és a legjobb alapanyagokból elkészítve, egy egészen új, varázslatos élményt kínálva.

A fesztivál szakmai iránymutatásért idén is Thür Ádám, a Michlein Guide-ba bekerült debreceni Ikon Étterem séfje felel, aki mellett a világot végig kóstolt Jókuti „Világevő’ András gasztroblogger kíséri a hétvégét azért, hogy megmutassa a hazai gasztrovilágot a Debrecziner Gourmet Fesztivál közönségének. Látványos, izgalmas főzőshow-k, a legújabb konyhai technológiák, pikáns beszélgetések és legendás séfek érkeznek a gourmet színpadra, akiket érdemes megnézni és meghallgatni, hogy új tudással és praktikákkal térjen haza a látogató. Többek között feltűnik Mautner Zsófi, a Chili & Vanilia blog szerzője, az irodalom és a gasztronómia metszéspontját, Kövi Pál: Erdélyi lakoma című kultikus gasztrokultúrtörténeti kötetének 150 receptjét hozza el – és természetesen el is készít egy ételt ezekből a színpadon, meglepetés vendége segítségével.

Idén „Ínyencék” családi jegyet és „UniGourmet” debreceni egyetemistáknak szóló kedvezményt kínál a fesztivál azért, hogy a család és a barátok minden tagja része lehessen egy falatnyi gurmankodásnak.

További információ a programokról és a Lazy Bird kínálatról a Debrecziner Gourmet Fesztivál weboldalán, a Facebook oldalon és az eseményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában