Itt a tavasz

2023.03.19. 15:00

Az első igazi tavaszi hétvégén megtelt élettel a debreceni Nagyerdő – fotókkal

Most már biztos, hogy beköszöntött a tavasz – íme a bizonyíték!

Forrás: Czinege Melinda

Bejött a jóslat, egész hétvégén élvezhettük a jó időt, amit sokan ki is élveztek Debrecenben. Szó szerint megtelt élettel vasárnap a déli órákban a Nagyerdő és annak környéke. Családosokkal, fiatalokkal, párokkal és idősekkel is egyaránt lehetett találkozni Debrecen szívében, ahol egyébként a négylábúaknak versenyt is lehetett volna rendezni, ugyanis annyian elkísérték kirándulni a gazdájukat.

Sok kerékpáros, rolleres és gördeszkás is jobbnak látta a hét utolsó napját kihasználni, akik szintén a Nagyerdőre tévedtek, ott szusszantak egy kicsi, mindeközben élvezték a kellemes napsütést. A legkisebbeken még sapka és pufidzseki volt, ám a tinédzserek és a felnőttek előszedték a szekrényből a tavaszi kabátot, és persze a napszemüveg sem hiányozhatott.

A Békás-tó környéke nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvenc pihenőhelye is, a kacsák és az aranyhalak még mindig vonzzák a tekinteteket, és persze kitűnő környék azok számára is, akik egy-egy szelfit szeretnének lőni. A cívisvárosiak mellett a több böszörményi, szoboszlói lakos is úgy gondolta, a vasárnapi főzés helyett inkább tesz egy egészségügyi sétát a Nagyerdőn. 

Szoktunk ide járni, mi is és a gyerekek is nagyon szeretik az itteni kirándulóhelyeket. Hihetetlenül vártuk már a tavaszt, voltak már idén enyhébb napok, de az igazi tavasz még csak most érkezett meg

– fogalmazott a Haon érdeklődésére Ágnes, aki férjével, Tiborral és két gyermekükkel, Gergővel és Mátéval Hajdúböszörményből érkeztek Debrecenbe.

Ágnes férjével, Tiborral és két gyermekükkel, Gergővel és Mátéval Hajdúböszörményből érkeztek Debrecenbe 
Forrás: Czinege Melinda

– Ide hozzuk a kutyát sétálni, meg magunkat – fogalmazott humorosan Hajnalka néni, aki Olga nénivel süttették magukat a padon. Mint megtudtuk, sütni is szeretnek, de sütkérezni is, így vasárnap az utóbbit választották. Egyébként sokat járnak ki a Nagyerdőre, minden évszakban csodásnak találják a környéket, viszont nyáron, a nagy melegben inkább otthon maradnak.

Még csak most közeledik a tavasz, ki kell élvezni a nap első sugarait

– fűzte hozzá Olga néni.

Terasz idő, kérem szépen: friss kávé illat, limonádé és forró sült krumpli – ezt bizony nehéz felülmúlni, így a Haon stábja is beült a helyi büfébe egy kávéra, ami a szabadban valóban jobban esik. Hunor éppen a „sakktáblán” motorozott, amikor fotóriporterünk lencsevégre kapta. Egy igazán bájos kis srác, akinek mondani sem kellett, hogy mosolyogjon. Édesanyjával érkezett a Nagyerdőre, aki elmondta, hetek óta várják a jó időt, és nagyon örülnek, hogy végre kimozdulhattak.

Hunor motorozott a kellemes időben
Forrás: Czinege Melinda

Akadtak, akik leheveredtek egy fa tövébe csipszet ropogtatni, kicsit arrébb egy másik srácnak edzeni támadt kedve, míg Judit és Robi édes kis kutyusukkal, Minikével egy pléden pihenve élvezték a tavaszias időjárást. Még szerencse, hogy óriási területen fekszik a Nagyerdő, így nemcsak a debreceniek, hanem a környékbeliek is élvezhetik adottságait. Bízzunk benne, a közelgő ünnepen is hasonló idő lesz, és akkor is ugyanígy felkereshetjük szeretett kirándulóhelyünk. 

NE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában