Természet

2023.02.25. 16:44

Temessük-e már a telet? Ezek a debreceni virágok eldöntötték a kérdést – fotókkal

Forrás: Czinege Melinda

Amikor lekerül a busóálarc, vége minden alakoskodásnak, a kiszebáb füstjével múlttá oszlanak a rossz szokásaink, aggodalmaink, s tisztító böjttel igyekszünk testünk felől közelíteni belsőnk irányába, mintha egyre inkább nyílna szemünk az apró szépségekre. A kikelet virágai épp ilyen reményt adó, figyelmünket az új időszakra irányító kis tündöklések. Fotós kollégánk, Czinege Melinda a tavasz első hírnökeit örökítette meg.

A hóvirág ugyan a téli égi áldásról kapta a nevét, de törékenynek tetsző küllemével sziklaszilárdan szimbolizálja az eljövő enyhülést. Szerényen, lehajtott „fejjel” áll Isten szabad ege alatt, pedig a szívós növénynek lenne mire büszkének lenni: ellenáll a kemény fagynak is.

A krókusz hozza az első színeket a februári latyakos szürkületbe. A képeken látható lila virágok a Nagyerdőt ékesítik. Ugyancsak e területen érdemes földig hajolnunk, hogy megcsodálhassuk a sárgálló téltemetőt és a valamivel halványabb színű száratlan kankalint. S ha már ott vagyunk lent, tekintsünk fel: talán már kisütött a nap. Engedjük be fényét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában