Pihenő

2022.12.18. 14:14

Videón a Zsuzsi gőzmozdony idei utolsó útja

Így még biztosan nem láttad a kis gőzöst!

Forrás: Hoványi Péter

Idén a 140. születésnapját ünnepelte a Zsuzsi Erdei Vasút! A kerek évforduló alkalmából 2022-benn minden korábbinál tartalmasabb programsorozattal várták az utasokat. A hagyományos események mellett hétvégi családi programok, fotókiállítások és tematikus erdei túrák színesítették a kínálatot.

Hoványi Péter napokban készült videóján a Zsuzsi gőzmozdony idei utolsó útját követhetjük végig. A gőzös most pihenőre tér, hogy 2023-ban újult erővel szállíthassa a természetbe vágyó fiatalokat és időseket. 

A Zsuzsi Erdei Vasút 394,023 pályaszámú, 106 szerkezetszámú, szertartályos gőzmozdonya 2006 decemberében érkezett Debrecenbe. A mozdony 1923-ban készült, 4859 kazánszámmal a Budapesti Magyar Királyi Állami Gépgyárban. Mezőhegyesen kezdte szolgálatát, sok helyen megfordult „élete” során, majd a Közlekedési Múzeum tulajdonába került.

A vasútüzem első mozdonyának neve után méltón viseli a kis gőzös a Zsuzsi nevet, hiszen a mai Magyarország egyik legkisebb és keskenynyomközön legrégebben működő, méltán népszerű gőzmozdonya országos szinten a családok, s legfőképp a gyermekek nagy kedvence!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában