Ha egy üzlet beindul

2022.11.08. 18:30

Brutális: egymás után akasztotta meg a harcsaszörnyeket egy szerencsés horgász a Hortobágyon – Videóval

A leghosszabb 222 centiméter volt.

Forrás: YouTube / Pecaverzum

Igencsak emlékezetesre sikerült egy horgász háromszor három napos pecatúrája Ohaton: Potornai Ferenc egy-egy napokra ment haza pihenni, de amíg a tavon volt, mindegyik alkalommal partra tudott emelni egy szebb, darabosabb, két métert elérő vagy azt meghaladó harcsát – számolt be a Pecaverzum.

„Nem volt könnyű peca, mert száz mázsa, körülbelül 800 ezer és 1 millió darab közötti takarmányhalat tettek bele a tóba, így ebből kifolyólag tudtam, hogy olyan nagy örömpecára – amikor 5-6-ot fogtam – nem számíthatok” – nyilatkozta a horgászoldalnak Potornai, aki ennek ellenére három kapitális példánnyal is találkozott.

„Nem a kishalak között próbálkoztam – mert ugye mi a fenének tegyem oda a csalimat egymillió egyediknek –, hanem abban az útvonalban helyeztem el, ahol várható volt, hogy jönnek majd ki a harcsák a benti vízterületről” – magyarázta a taktikáját a szerencsés horgász, aki az óriáshalaknak csak a hosszát mérte le.

Sorrendben így érkeztek a kapitális harcsák: 222 centiméter, 200 centiméter és 219 centiméter.

Az utolsó kivételével éjjel kerültek horogra, a november 2-án, szerdán reggel fogott példányról egy rövid videó is készült.

Potornai szerint az első és az utolsó hal volt a legerősebb, a középső nem volt olyan harcias. A fárasztások 20-30 percig tartottak. A férfi egyedül horgászott, így nem is volt annyira könnyű dolga a halak kiemelésénél.

A Pecaverzumnál fotók is vannak a fogásokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában