Lehetetlen nincs

2022.11.24. 07:00

Ágnes sikersztorija: egy duci kislányból is válhat csinos, egészséges felnőtt nő

Deme-Nagy Ágnes kislányként a kilóival küszködött, viszont ma másoknak segít egészségesen élni.

– Egy duci kislányból is válhat csinos, egészséges felnőtt nő – állítja Deme-Nagy Ágnes rehabilitációs tréner, aki évekkel ezelőtt saját bőrén tapasztalta meg, milyen ugyanabban, ám mégis egy teljesen megújult testben létezni. Kiemelte, minden csak döntés kérdése. Úgy látja, manapság az emberekből nem a szándék hiányzik, hanem egyszerűen rosszul döntenek, sok a körülöttük keringő tévhit. Ágnes saját történetét osztotta meg velünk, hogy bebizonyítsa, a mozgásra, a sportra nem kell születni, bármikor változtathatunk a korábbi életmódunkon, ha szeretnénk. – Túlsúlyos kiskamasz voltam, aki bár mindig sportolt valamit, amit a vidéki általános iskola kínálata engedett (néptánc, mazsorett), folyton küzdött a kilóival, továbbá az egészségtelen táplálkozás és a rutinszerűen alkalmazott antibiotikum-kúrák tönkretették a bélflórámat – osztotta meg a Haon érdeklődésére.

Forrás: Deme-Nagy Ágnes-archív

Megelégelte az egészségügyi gondjait

Mint elmondta, gimnazistaként és egyetemistaként lassan elmaradt a hobbisport is, mivel mindig a tanulás volt számára a legfontosabb. Így rapszodikusan változott a testsúlya a hormonális folyamatoktól és stresszhatásoktól függően. Csaknem fél évente 10 kilogrammal hol kevesebb, hol több volt, hosszú éveken keresztül tartott az jojóeffektus. – Huszonöt évesen megelégeltem az egészségügyi problémáimat (rossz alvás, ekcéma, pattanásos bőr, fájdalmas és rendszertelen menstruáció), és végre találtam egy orvost, aki egyben nézte a testemet és addigi betegségeimet. Tanácsokat adott a táplálkozásomra vonatkozóan, ezeket megfogadva látványos javulás vette kezdetét. Ezután jómagam is elkezdtem bővíteni a tudásomat ezen a területen, végül a jogi végzettségem ellenére táplálkozási tanácsadóként kezdtem el dolgozni – fogalmazott. 

Forrás: Kiss Annamarie

Hozzátette: hat és fél éve edzősködik, négyéve pedig a mozgásszervi rehabilitációban találta meg az igazi hivatását. Az egykor túlsúlyos kislány ma már sporttal segít mások mozgásszervi panaszain, és arra törekszik, hogy már gyermekkortól megismertesse mindenkivel a mozgás örömét. Saját koncepciójú, csoportos edzéseit és egyéni foglalkozásait egy debreceni mozgásközpontban tartja, aminek a megnyitásával régóta dédelgetett álma vált valóra.

Forrás: Kiss Annamarie

A minap felkerestük a teremben Ágnest, aki kiemelte: saját koncepciójú edzéseket tart, ugyanis azt vallja, mindent az alapoktól kell elkezdeni. Fontos, hogy ügyeljünk a testtartásra, hiszen nem egyszer hallotta már azt huszonévesektől, hogy fáj a derekuk, illetve találkozott már olyan tizenkétéves fiúval, akinek tapintható volt a banyapúpja. – Merjünk változtatni és segítséget kérni. Ne gondoljuk azt, hogy az egészséges táplálkozás többe kerül, mint azok az élelmiszerek, nasik, amiket nap mint nap megvásárolunk! – szögezte le. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában