Sportnap

2022.09.18. 14:07

Összehozta a sport a hajdúsámsoniakat

A hajdúvárosban a mozgásé volt a főszerep szombaton.

Forrás: Dandé Melinda

Már a reggelt Rubint Rékával kezdhették a vállalkozó kedvű mozogni vágyók az iskola aulájában, aktivitás pedig volt bőven: a közismert fitneszedző sokakat átmozgatott.

De nem csak az aerobik volt népszerű: csaknem 200 nevező – a kétévestől egészen a 84 évesig - találkozott a II. MartinkaTrail terepfutóversenyen a martinkai Csikós-erdőnél. A nevezők az ország több településéről érkeztek, egyesek pedig a kutyusukkal teljesítették a kitűzött távot. – Egy 84 éves futónk Budapestről utazott le az unokájával, csakhogy részt vehessen a MartinkTrailen. Megtiszteltetésnek éreztük a nevezését és egyúttal öröm számunkra, hogy egyre népszerűbb a rendezvényünk – mondta el Bujdosó Tibor főszervező.

A versenyt Antal Szabolcs polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a város hírnevét öregbíti ez a már országosan is ismert sportrendezvény, melyre büszke a város. A polgármester az önkormányzat további támogatásáról biztosította a szervezőket.

A futás kilenc különböző távból és körből állt, melyeknél frissítőpontokon állhattak meg a versenyzők. A családokat, a nézőket és a futókat frissen főtt kukoricával várták a szervezésben résztvevők, valamint a kicsiknek ugrálóvárral, népi és ökojátékokkal kedveskedtek. 

Dandé Melinda


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában