Fotókkal

2022.09.16. 21:17

Már a nyitónap is zamatosra sikeredett a nagyerdei gasztrofesztiválon

Elrajtolt péntek este a 11. Zamat Fesztivál. A rendezvény első napjára a hideg, őszies időjárás ellenére is rengetegen kilátogattak.

Forrás: Molnár Péter

Egy finom fánk, egy pofa sör, vagy a páratlan debreceni páros kolbász – volt miből válogatniuk a 11. Zamat Fesztivál vendégeinek. Míg a bejárat előtt – már-már megszokott módon – kézműves termékek tárházából kóstolhattak a kulináris élvezetek kedvelői, a fesztivál területén belül megannyi neves étterem képviseltette magát.

Forrás: Molnár Péter

Egy igazi élmény

A rendezvény házigazdája, Sass Dani kreatív séf, műsorvezető vérbeli gasztroarcként mutatta be a kiállító éttermeket. Közreműködésével a legzamatosabb páros kolbásznak járó díjat is kiosztották, melyet idén a Degenfeld Kastély Téglás csapata vihetett haza. Sass Dani úgy fogalmazott,

egy egyedülálló esemény a Zamat Fesztivál, amely során úgy kapja meg a kilátogató a könnyed szórakozást, hogy közben valódi, minőségi ételeket tud kóstolni.

– Hatalmas előny, hogy gyakorlatilag minden étterem helybe jön hozzánk, és próbálnak nyomot hagyni, a menüjükben fellelhető egy-egy, a normálistól kissé eltérő fogással, melyekért tényleg megéri kilátogatni. Ha belép ide az ember, mosolygó családok és jó illat övezi, a hatalmas sátor miatt ráadásul az időjárás sem ronthatja el az örömünket – emelte ki. Úgy véli, a kistermelők jelenléte is hangsúlyos, hiszen nélkülük hiányosabb lenne a gasztronómia. – A lerövidített láncok fontosak lehetnek a jövőben, az, hogy minden városnak meglegyenek a maguk termelői. A családi, kézműves vállalkozásokra igenis szükség van, az éttermek is egyre gyakrabban dolgoznak velük – összegezte.

Étvágyból nincs hiány

Kifejtette, hatalmas munka áll a fesztivál mögött, így bízik abban, hogy a jó hangulat, a finom ételek minél több embert kicsábítanak.

Azért kívánom, hogy még a tavalyinál is többen legyenek, hogy semmiképpen ne kelljen hazavinnie a végén egy falatot sem az éttermeknek

– mondta nevetve.

Az étvággyal nem volt gond. A sorok között lépkedve már a fesztivál elején alig lehetett üres padokat találni. A Rácz család nemcsak a finom falatok, de a zenei felhozatal miatt is a Zamat mellett döntött, mint péntek esti szórakozás. – Nagyon ízlenek az ételek, a kisfiam ráadásul kifejezetten kedveli az Alma Együttest, míg a család többi tagja a Bohemian Betyars- és a Bagossy Brothers Company-koncerteket várta – emelte ki Rácz Áron. Az esti fellépésekre egyébként kifejezetten nagy tömeg gyűlt össze, hogy letáncolja a gasztroélmények okozta kalóriadömpinget.

Forrás: Molnár Péter

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában