Isten éltesse!

2022.09.14. 18:08

A hosszú élet titkáról is beszélt a születésnapos sámsoni szépkorú

Egészséges táplálkozás és a munkát jól kell bírni - a 90 éves Berényi Károlyné Zákány Irén szerint ez a kulcs.

Balról: Szabó Kálmán képviselő, Berényi Csaba unoka, Irénke néni, Szabó Jánosné gondozó és Dandé Lászlóné alpolgármester

Forrás: Dandé Melinda

A szépkorú a napokban ünnepelte születésnapját, Debrecenben jött a világra 1932. szeptember 10-én. Szülei paraszti gazdaságban dolgoztak, ketten voltak testvérek húgával. Irénke néni 28 évig a debreceni kefegyárban dolgozott, majd 10 esztendőn át a Híradástechnikai Gyárban.

Házasságából egy fiúgyermek született, akit sajnos korán elveszített. Unokája, a 28 éves Csaba mindenben segíti a nagymamát a mai napig, gyakran ki is látogat hozzá.

Az ünnepelt 30 éve él Hajdúsámsonban. Aktívan kertészkedik – gyomlál, kapál -, minden nap főz, takarít, rendezi a ház körüli teendőket. Szeret templomba járni és a tévében követni a világ híreit. - A munka nem árt, ha becsülettel csináljuk – vallja az ünnepelt, akit a város nevében a miniszterelnök köszöntőlevelével, valamint az önkormányzat ajándékcsomagjával Dandé Lászlóné alpolgármester és Szabó Kálmán képviselő köszöntöttek.

Dandé Melinda

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában