Tartalmas programok

2022.08.17. 09:37

„Csillagok nyomán” táboroztak a gyerekek

Több generációt megszólított a nagycserei református tábor.

A táborzárón minden csoport előadta a tanultakat

Forrás: Szász Ferenc-archív

Református gyermektábort rendeztek Nagycserén; a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Egyházközség ifj. Jenei Zoltán lelkésszel és Silye Barnabás elöljáróval karöltve szervezte a 22. táborozó alkalmat – tudatta lapunkkal Szász Ferenc lelkész. 

Beszámolója szerint a közelmúltban tartott, „Csillagok nyomában” elnevezésű táborban napról napra mintegy százhúszan, az óvodás kortól az idősebbekig vettek részt. 

A felnőttek csoportfoglalkozását id. Jenei Zoltán vezette a bibliai Eszter könyve tanulságos gondolatai kifejtésével. Reményt keltő jövő alaphangjaként az egyéni, családi és társadalmi térre, a megmaradásunk feltételeinek kérdéseire is feleletet kapott a hallgatóság… 

Az óvodás, kiskorú és nagykorú ifjúsági csoportok körében pedagógusok és teológiában képzett előadók végeztek tanítószolgálatot, félelmektől mentes sikeres életmód kialakítása témakörben. Nagy lelkesedést keltett az ugrálóvár és az óriás csúszda mellett a lovaglás, állatsimogatás, bábszínház és a kézműves-foglalkozások. 

A sportesemények közül nem maradtak el a focimérkőzések, röplabda és asztali játékok mellett a tollasjátékok, íjversenyek és ügyességi gyakorlatok sem. A kánikulai melegben gondjuk volt a szervezőknek és felvigyázóknak a kellő italok és eledelek rendelkezésre adására. Az egyes napi foglalkozások kezdeti és záró idejét Szász Ferenc trombitaszólózása jelezte. 

A táborzáró ünnepélyes alkalommal az egyes csoportok előadták a hét során tanult ismereteket, szemléltető eszközök alkalmazásával. Sokféle ízletes eledel és sütemények egészítették ki az eseményt. A meghitt, családias légkörben zajló táborozás megerősítette minden résztvevőben az összetartozás érzését. 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában