Nyári tábor

2022.08.02. 12:35

A vörös panda a vakációzók kedvence

Százötven nyári gyermekfelügyeletben résztvevő gyerek látogatott a debreceni állatkertbe.

Forrás: Molnár Péter

A tapírok felemelték különös, hosszúkás orrukat, s érdeklődve szaglásztak a zsivaj felé, amit százötven boldog állatkertlátogató gyermek okozott kedden a Nagyerdei Kultúrparkban. A nyári gyermekfelügyeletet igénybe vevő debreceni kisdiákok a heti turnusokban biztosított tábor egyik legvártabb programján vettek részt. A dolgozó szülők dolgát vakáció alatt könnyítő lehetőség kötelező feladata az önkormányzatnak, ám a szervezők igyekeznek többet adni, mint biztonságos gyermekellátás és minél színesebbé, élménydúsabbá szeretnék tenni a résztvevők napjait.

Debrecen Gyermekvédelmi Intézménye immár kilencedik éve felel a táborok rendezéséért.

Tóth Zoltán intézményvezető-helyettes a sajtóeseményen elmondta, minden évben más iskola fogadja be a nebulókat, idén az Ibolya Utcai Általános Iskola a bázis, de a Debreceni Karitatív Testület – s harminc helyi szervezet – segítségének köszönhetően a vakációzók valódi kirándulásokat is megélhetnek, eljutnak például Zsuzsi vonattal a hármashegyaljai erdőismereti túrára, a Dorcas Kempingbe, illetve az állatkerti sétára. Elhangzott, eddig háromszáz jelentkezővel foglalkozott az összesen hatvan alkalmazott, a cívisvárosi című családok azonban augusztus 19-ig még beírathatják csemetéjüket.

Forrás: Molnár Péter

Nyáron nem iskola az iskola

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítséget nyújtott abban, hogy az Ibolya utcai kapun belépők egyáltalán nem iskolában érzik magukat a nyári időszakban, hanem retró partin, középkori lovagi játszóházban vagy épp kézműves alkotóudvarban mókzó felszabadult lurkónak. A külső helyszínekre való eljutást támogatóknak szintén hálás.

Az idei szezon újítása, a napokban megnyílt hathektáros Sziget-kék játszótér.

Dr. Nagy Gergely Sándor, az üzemeltető Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója kiemelte, örömmel tölti el, hogy folyton bővülő szórakozási lehetőségekről számolhat be. Szólt a vidámparki kisvasút felújításáról, a Galiba Gyermekfesztivál előkészületeiről és arról, hogy a szabadesés torony alapozási munkái szeptemberben kezdődnek. Elmondta, kétszáz faj látható a zoo-ban.

Barátságok köttetnek

Az állathad közül a vörös pandát szavazták meg kedvencnek a lapunknak nyilatkozó lányok, de a felsorolásban ott állt feketén fehéren a zebra is. Nagy Patrícia, Csendom Zsófia és Bene Kincső mindannyian öt hetet töltenek a városi nyári táborban. A nyolc-, illetve kilencéves lányok közül kettő ezt a programot várta a leginkább. Zsófit azonban a mézeskalács készítő nap is lenyűgözte, sütni és díszíteni egyaránt lehetett.

Mindannyian e táborban találkoztak először, bár ketten visszatérők, tavaly is együtt vakációztak.

Búcsúzás után visszapillantottam még, s egy őszinte baráti ölelést láttam, mielőtt visszaszaladtak a kisvasútra várakozó csoportjukhoz. A számos program, élmény mellett talán ez a nyári gyermekfelügyelet legnagyobb ajándéka.

HaBe
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában