Megannyi rózsa

2022.06.03. 11:17

Szakmai tanács kellett a pompás nádudvari rózsakerthez

Mára már látható hozománya van a szakmai útnak.

Forrás: Marján László

Múlt év augusztusában Maczik Erika polgármester társaságában Burkovics Lajos, a Nádudvari Nonprofit Kft. (TVG) ügyvezetője és Hegedüs Melinda, a cég kertésze ellátogatott a Szeged melletti Szőregre Godzsák Ilona rózsatermelőhöz, aki Márk Gergely híres magyar rózsanemesítő hagyatékának gondozója.

A szakmai út célja volt, hogy a nádudvari Ady téri parkban és a város több pontján a helyi adottságokhoz jól alkalmazkodó fajtákból álló rózsakertet és beültetéseket alakítsanak ki.

Mostanra rózsasziget veszi körbe a „búsuló juhász” néven közismert szobrot az Ady téri parkban. Mintegy négyszáz tő rózsaféle illatozik és ékíti a teret. A szobor köré épült körív külső részén az alacsonyabb, talajtakaró bokorrózsák virítanak, míg a belső körben a magasabbra növő tearó­zsák pompáznak. Az illatos virágokból került a Jókai 4 Sportcentrumba, illetve a városháza mellé is terveznek futórózsákat ültetni.

Marján László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában