Különleges előadás

2021.12.24. 14:46

Megtiltották a nevetést – ez vicc?

Orosz Gyuri, a debreceni humorista azonnal reagált az észak-koreai tiltásra.

Forrás: KKS-archív

Már Magyarországon is van olyan hely, ahol tilos nevetni, nem csak Észak-Koreában: Orosz Gyuri és kollégái kipróbálják, hogy milyen lenne az ázsiai országban stand-upolni – tájékoztatta lapunkat a Komédia Kreatív Stúdió. 

 

A Showder Klub humoristái érdeklődve olvasták a legfrissebb hírt, amiből kiderült, hogy Észak-Koreában betiltották a nevetést. Igaz, csak 11 napra, amíg az ország vezetőjének édesapjáról megemlékeznek. Az a legfurcsább, hogy senki nem lepődött meg, hogy az ázsiai országban ilyen korlátozásra van példa, sőt az sem lenne hihetetlen, ha örökre megtiltanák az ország lakosságának a nevetést. 

 

A keleti diktatúrában nem is nagyon van min nevetni, többek közt nemrégiben betiltották a vezér kedvenc bőrkabátjához hasonló kabátokat, de a legfrissebb Netflix-sorozat terjesztése is börtönbüntetést von maga után Észak-Koreában.

 

Szerencsére nálunk nincs ilyen tiltás, de sokszor az ember akkor tudja értékelni, amije van, ha már nincs. Éppen ezért Orosz Gyuri maga mellé vette kollégáit a Stand Up Comedy Humortársulatból, és szerveztek egy előadást, ahol tilos nevetni. Aki nevet, azt figyelmeztetik, de ha ez sem segít, akkor kivezetik az előadásról. Aki pedig kibírja a 60 percet nevetés nélkül, azt megajándékozzák. Természetesen a humoristák – Orosz Gyuri, Redenczki Marcsi, Záhonyi-Ábel Dávid és Valtner Mályki – mindent meg fognak tenni azért, hogy minél több nézőt kivezessenek az előadásról, mert ennek a játéknak csak így van értelme. A humoristák nem szeretnének poént csinálni az észak-koreai politikai helyzetből, de szeretnék megmutatni, hogy érdemes örülni annak, ami van. 

 

Orosz Gyuri nem először csinál különleges stand-up comedy estet, lépett már fel távolsági buszon, templomban istentisztelet után, és egyszer a szlovák–magyar határon is, ahol két országból egyszerre követhette a műsort a közönség. A Showder Klub humoristája kemény feladatként tekint az előadásra, de reméli, az az effektus fog beindulni a nézők közt, ami egy tanórán vagy a könyvtárban szokott előfordulni váratlan szituációban, hogy mindenkire rátör a röhögőgörcs. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában