Nincs ok panaszra

2021.12.02. 17:00

A növekvő árak mellett is sok a szállóvendég Hajdúszoboszlón

Az előzetes jegyzések ütemén érezhető a negyedik hullám, főként a foglalási ablak rövidült.

20211020 Sopron Hotel Sopron. Őszi szünet miatt több vendég várható. Képen: Kosztka Eszter recepciós, Vendég: Konstantinos Tsesmetsis. Fotó: Máthé Daniella MD Kisalföld

Fotó: MW-archív

Az év utolsó negyedében sincs okuk panaszra a hajdúszoboszlói szállodáknak. A számadatok szépen alakulnak, a májusi enyhítések után egyre többen érdeklődtek a fürdővárosban található szállások iránt. Jelenleg is igen erős a belföldi érdeklődés.

A külföldi vendégek bizonytalanabbul mozognak az országok közötti esetlegesen eltérő beutazási feltételek miatt

– tájékoztatta a Naplót Lévay Enikő, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Desztináció Menedzsment Iroda ügyvezetője. Hozzátette:

az előzetes jegyzések ütemén érezhető a negyedik hullám, főként a foglalási ablak (a foglalás időpontja és az érkezés dátuma közötti időszak) rövidült le. Az emberek nehezebben terveznek 90 napnál továbbra.

– Volt olyan szálloda, ahol októberben a foglaltság 74 százalék volt a tavalyi 31 százalékkal szemben. A vendégéjszakák száma duplája volt az előző évinek, viszont 20 százalékkal meghaladta még a 2019. évi vendégéjszakaszámot is. A novemberi összesítésben 71 százalékos foglaltság várható, míg tavaly ilyenkor már zárva voltunk, mindössze 5 százalékos volt ez a szám. Kevés lemondás tapasztalható, mind a hazai, mind a külföldi foglalások folyamatosan érkeznek.

„A közelmúltban többnyire magyar, román, ukrán, lengyel és német vendégeink voltak. Az idősebb korosztály és középkorúak jönnek most nagyobb számban.”

Nincs jelentős visszaesés

Lévay Enikő elmondta, a karácsonyi és szilveszteri időszakban is a terveik szerint alakulnak a számok. A szállodák egyelőre nem látnak jelentős csökkenést amiatt, hogy a szilveszteri gálavacsorás ajánlataik csak védettségi igazolvány megléte mellett foglalhatóak. – Az ünnepi időszakban jellemzően kisgyermekes családok érkeznek. Hetekkel ezelőtt, illetve most is zömmel gyerek nélküli vendégeink foglalnak, ilyenkor kimagasló számban érdeklődnek a nyugdíjasok is – fogalmazott. Megjegyezte: áremelkedést azért tapasztalhatunk, mert az üzemeltetés költségei növekednek. Az élelmiszerárak ugyanis szinte heti szinten változnak, a minimálbér és garantált bérminimum januári emelkedése és az energiaárak drasztikus változása további jelentős költségnövekedést jelent a szállodáknak. Mindezeket az árakban szükséges érvényesíteni – fűzte hozzá a szakember.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában