Érzékenyítés

2021.10.09. 15:11

Az elfogadásé volt a főszerep Komádiban

Helyi Esélyegyenlőségi Napot tartottak pénteken délelőtt a település sportcsarnokában.

Fotó: Rozsik Rita

A programot, amelyen több száz gyermek vett részt, a Helyi Esélyegyenlőségi Fórum kezdeményezésére az önkormányzat pályázati támogatással szervezte meg.

– A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék és elfogadják hátrányos helyzetű társaikat. Az eseményen főként óvodások és általános iskolások vettek részt, akiket érzékenyítő programokkal vártunk – nyilatkozta Háziné dr. Szelezsán Barbara, a helyi önkormányzat HEP-referense (Helyi Esélyegyenlőségi Programok), aki hozzátette, hogy a szervezők és a gyerekek is nagyon jól érezték magukat.

Fotó: Rozsik Rita

Tóth Ferenc polgármester a rendezvény megnyitóján a köszöntőjében az elfogadásról, a pozitív szemléletmódról és a példamutatásról is beszélt a gyerekeknek. A délelőtt folyamán a sportprogramok mellett a gyerekek többek között robot- és segítő kutyás bemutatót láthattak, előadáson a fehér botokról, a Braille-írás és -olvasás segédeszközeiről, valamint a beszélő óráról is hallhattak érdekességeket. A helyszínen egy úgynevezett vakszobát is kialakítottak, emellett megismerkedhettek a kicsik Osváth Richárd paralimpiai bajnok, kerekesszékes vívóval és érzékszervpróbákon is részt vehettek.

RR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában