Szenvedélye a pecázás

2021.08.02. 15:46

Profivá szeretne válni a 12 éves hajdúszoboszlói horgász

Török Péter eddigi legnagyobb amurját a Balatonból fogta ki.

Forrás: Agro Jager News

Török Péter öt évvel ezelőtt ismerkedett meg a horgászattal, köszönhetően édesanyjának, aki olyan hobbit szeretett volna választani fiának, amely pozitívan hathat az életére. Az agrojager.hu oldalán olvasható interjúból kiderül, a kis fiatal horgász életében a 2015-ös év volt a fordulópont. Ekkor vett részt ugyanis először versenyen, és váltotta ki az első horgászengedélyét. – A Balatonon az első tükrös pontyomat – ami körülbelül 3 kg-os tömegű volt-, hét évesen sikerült kifognom a déli parton – amiben a keresztszüleim is segítettek. Ekkor már kezdtem a Balatont kiismerni, vagy legalábbis rájönni azon alapvető trükkökre, ami nekem bevált. Két-három évvel ezelőtt gondoltam ki, hogy professzionális horgásszá szeretnék válni. Még többet tanultam, és egyre sűrűbben fordultam meg a horgászboltokban is – magyarázta.

Török Péter | Fotó: Agro Jager News

Török Péter a 17,5 kilogrammos amur kifogásáról is beszélt. Azt mondta, soha nem fogja elfelejteni azt az estét. A bot túlságosan megfeszült, ő először azt hitte, egy hattyú gabalyodott bele a zsinórba. – A botom után nyúltam, mert annak ellenére, hogy a fék szinte teljesen ki volt engedve, féltem, hogy elveszítem, mert nyílegyesen tartott a mélyvíz irányába. Miután bevágtam és meggyőződtem arról, hogy egy hal van rajta – nagyon meglepődtem, mert amikor húztam, jóval nagyobb ellenállást éreztem, mint eddig bármikor. A botom időnként nagyon meghajlott, a hal többször kitört, amit nehezen ugyan, de valami csoda folytán kezelni tudtam. A hal mindenáron arra törekedett, hogy ne sikerüljön a fogás – mesélte. Végül nagyjából tíz perc fárasztás után sikerült kifognia a hatalmas halat, amelyet utána visszahelyeztek a Balatonba.

Török Péter azt is megosztotta, mit csinál, ha nem pecázással tölti az időt. – Ha nincs lehetőségem horgászni, akkor az otthoni két akváriumom folyamatos fejlesztésével töltöm az időmet, így a halak mindennapos részei az életemnek – zárta beszámolóját a mindössze 12 éves hajdúszoboszlói kishorgász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában