vásár

2021.07.18. 16:52

CSAK Design: kincsekkel telt meg a Víztorony terasza

Az egyedi és kézművestermékek alkotói és vevői nem ismerték azt a szót, hogy kánikula.

Fotó: Molnár Péter

A déli hőség sem tartotta vissza a júliusi CSAK Design régi és új közönségét vasárnap a Nagyerdei Víztorony teraszán. A szemet gyönyörködtető dizájnertermékek, ékszerek, lakberendezési tárgyak és más csecsebecsék között ez alkalommal is azok válogattak, akik – ahogy mondani szokás: nem szeretik, ha az utcán szembejön velük, amit viselnek. A Napló délelőtti ottjártakor még volt, de sorban álltak a kézműves fehér csokiért, a gusztusos kecskesajtért és más nyalánkságokért. Aki járt már a régió kézművestermékeit felsorakoztató találkozón, tudhatja, hogy hogy az esztétikusan elrendezett pultok között olykor csak sétálni is elég, az ékszerek láttán ugyanis szemünk – lelkünk jóllakhat az elbűvölő látványtól.

Régi-új szimbólumok

A Csak Design csapatához csak tavaly csatlakozott, hivatását azonban már tizenhét éve megtalálta Csatári Gabriella, a Gabart Glass Design megálmodója. Üveggel foglalkozik, Tiffany-technikával készít kisebb-nagyobb lakberendezési tárgyakat, ajtó- és ablaküvegeket.

Fotó: Molnár Péter

– Egy évvel ezelőtt csatlakoztam a Csak Design csapatához, de a pandémia miatt még csak második alkalommal találkozhattak velem a Nagyerdei Víztoronyba látogatók – jegyezte meg. Standjánál apró lakberendezési tárgyak sorakoztak, visszatérő és új motívumok egyaránt fellelhetőek az üvegtárgyak között. A kecses üvegpillangókkal munkássága legeleje óta találkozhatunk különböző vásárokon, ez csaknem tizenhét éves design. – Vélhetően tizenhét év elteltével ezek a pillangók ugyanúgy a portékáim között lesznek, mint eddig – jegyezte meg. Az úszás és a Balaton hozta új kedvenc sziluettjét, a halakat, ezek a formák is több üvegmunkán megjelennek, vagy adnak alakzatot az esztétikus, egyedi, harmóniát és nőiességet tükröző alkotásoknak.

Fotó: Molnár Péter

Akik lemaradtak a vasárnapi vásárról, jó hír lehet, hogy a CSAK Design néhány alkotójával augusztusban hétvégenként a belvárosi virágpiacon is találkozhatunk.

Fotó: Molnár Péter

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában