Tündérszépek 2021

2021.02.17. 15:02

5+1 tipp a fotóstól, hogy jól mutass a képeken

Iránymutatást nyújtunk szépségversenyünk jelentkezőinek és azoknak a hölgyeknek, akik szeretnének jól festeni a róluk készült képeken.

20210128 Debrecen Fotó: Matey István Hajdú-bihari Napló Kiss Annamarie, a Hajdú-bihari Napló fotóriportere a 2021-es Tündérszépek szépségverseny jelentkezőit fotózza.

Fotó: Napló-archív

Hajdú-Bihar megye immár második éve vesz részt a Tündérszépek nevű országos szépségversenyben. A fotózások alkalmával a kamera mögött minden alkalommal Kiss Annamarie, a Hajdú Online és a Hajdú-bihari Napló fotóriportere foglalt helyet, akit arról kérdeztünk, mit tanácsol a portfóliókészítés előtt álló jelölteknek. Tippjei azoknak is jól jöhetnek, akik az Instagram-oldalukra vagy a saját felhasználásra szánt képeken szeretnének minél előnyösebben festeni.

  • Egy fotózáson mindenképp szükség van sminkre. Nem szabad, hogy túlságosan erős legyen, ám a modell arcának előnyös vonásait érdemes kihangsúlyozni. Akinek telt ajkai vannak, rúzzsal még inkább rájuk szegezheti a figyelmet, szép szemek esetén érdemes inkább a tekintetre terelni a szemlélő érdeklődését.
  • Sarkalatos pontja a fotózásnak a ruha kiválasztása. Tartsuk szem előtt a kényelem szempontját, hiszen az a cél, hogy a modell önfeledten tudjon mozogni és pózolni a kamera előtt. Ha feszengeni kezd egy szűk ruha vagy cipő miatt, az a fotókon is nyomot fog hagyni.
  • A hajviselet sem elhanyagolandó. Nincs szükség rá, hogy fotózás előtt órákat üljetek a fodrásznál, bőven elég egy laza, természetes frizura.
  • Nem mindegy, ki kísér el a fotózásra. Fontos, hogy olyan személyt válasszatok magatok mellé, aki előtt nem jöttök zavarba, a jelenléte nem feszélyez.
  • Ne felejtsetek el mosolyogni! Nehéz úgy fogsort villantani a kamera előtt, hogy természetesnek tűnjön, de ne feledjétek, akkor vagyunk a legszebbek, amikor mosolyra húzódik a szánk. Ha más nem, felkészülésképpen gyakoroljatok a tükör előtt!
  • Plusz egy tanács

    A Tündérszépek szépségverseny remek lehetőség arra, hogy kipróbáljátok magatokat a reflektorfényben. Fogjátok fel úgy, mint egy jó bulit, élvezzétek minden percét, hiszen életreszóló kaland lehet.

    Kapcsolódó cikk:

    https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/reflektorfenyben-szepsegversenyunk-jelentkezoi-ahogyan-a-fotos-latja-4973497/

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában