Figyeljünk oda!

2019.07.21. 20:08

Ezért nem árt néha a saját körmünkre nézni

Elhanyagolt, esetleg félrekezelt körmeink megkeseríthetik a várva várt nyaralást is.

Fotó: illusztráció, Pixabay

Itt a strandszezon, sokak számára pedig a többhetes vízparti nyaralás lehetősége is. A káros napsugárzás hatásairól és bőrünk védelmének fontosságáról már sok szakvéleményt olvashattunk, ám kezünk és lábunk külön védelmet és „felkészítést” igényel nyaralás előtt.

Mózesné Évit, az egyik debreceni szépségszalon kéz- és lábápoló szakemberét arról kérdeztük, mire figyeljenek oda a férfiak és a nők egyaránt, hogy egészséges és esztétikus kézzel, lábbal és körmökkel teljen a vakáció. A szakember szerint az első probléma, hogy a legtöbben sajnos még mindig elfelejtenek idejében időpontot kérni, pedig ebben a szezonban mindenki szép kezeket és lábakat szeretne.

Tyúkszem helyett szemölcs

Nagyon fontos, hogy szakember végezze el azokat a munkálatokat, melyek a tartósan esztétikus és higiénikus eredményhez szükségesek – mondja Mózesné Évi.

– A rosszul elkészített géllakk veszélyes lehet. Rengeteg olyan géllakkal találkozom, ami otthon készült vagy nem szakember által, így gyakran gombásodás van a körmök alatt. Nyaralás idején se felejtsük el, hogy a közösségi zuhanyzókban papucs használata javasolt! Az ilyen helyeken gyakran szemölcsöt is el lehet kapni, amit sokan összekevernek a tyúkszemmel, lekaparják, és elfertőződik.

Nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is ajánlom a kollagénes vagy E-vitamint tartalmazó krémek rendszeres használatát mind a kezeken, mind a lábakon. Nagyon kedvelem a sheavajas, olívás és paraffinos kézápolókat, a teafaolaj használatával pedig a gombát nemcsak kezelhetjük, hanem meg is előzhetjük, ezért azt javaslom, nyaralás előtt ne hagyjuk ki ezt a kezelést sem.

A láb mindent megmutat

Egy láb állapotáról egyből megismerem, hogy vendégem sportol, táncol, fut, álló munkát végez, esetleg kevés folyadékot iszik. Szerencsére elmondhatom, hogy manapság egyre több férfi is igénybe veszi manikűr- és pedikűr- szolgáltatásainkat.

Férfiaknak és olyan női vendégeimnek, akiknek munkahelyen nem megengedett a műköröm és a géllakk, a japán manikűrt ajánlom, amikor szarvasbőrrel méhviaszt viszünk fel a körömre, ez beépül a körmökbe, illetve tartós, természetes hatású fényt kölcsönöz.

Férfiaknak ugyanúgy

„A férfiak jobban félnek a pedikűrtől, pedig nekik is ugyanolyan fontos ez a fajta ápolás, mint a nőknek”

– magyarázza Mózesné Éva. Számos férfi vendégem van, aki első alkalommal félve jött hozzám, és most harmadik éve rendszeresen jár, mert nemcsak szebb a lába, de könnyebb is. A jó körömvágás a legfontosabb, mert egy körömbenövés nemcsak fájdalmas lehet, hanem könnyen el is fertőződhet. Ha valaki strandolás előtt az ollóval megszúrja, megsérti magát, van rá esély, hogy elgennyesedik a seb – figyelmeztet a szakember.

Ne hagyjuk hát otthon kéz-és lábápoló krémjeinket, kezeljük körmeinket teafaolajjal, ha pedig már baj van, inkább keressünk fel egy szépségszalont, hogy elkerüljük a félrekezelést.

SZD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában