nem lehet elég korán kezdeni

2019.05.27. 14:12

Óvodások is menthetnek életet – Videó

A legkisebbeknek tartottak elsősegélynyújtó bemutatót.

Fotó: Molnár Péter

Óvodások és középiskolai diákok ismerkedhetnek meg az elsősegélynyújtás alapjaival ma délelőtt a DE ÁOK Interaktív Orvosi Gyakorlati Központban. A Debreceni Egyetem ÁOK Sürgősségi Orvostan Tanszéke a „Merj segíteni – életet menthetsz!” című rendezvényével a Sürgősségi Orvostan Európai Napjához csatlakozott.

– Az esemény célja, hogy mind a négy hazai egyetem, illetve a megyei sürgősségi centrumok és egyéb ellátó helyek, megpróbálják felhívni a figyelmet arra a nagyon fontos tevékenységre, amit a sürgősségi ellátóhelyeken az orvosok illetve a szakdolgozók végeznek. Az óvodások bevonásával szeretnénk jelezni, hogy az elsősegélynyújtás, illetve a sürgősségi betegellátás már a legfiatalabb korosztályokat is érinti – mondat dr. Szabó Zoltán tanszékvezető.

A rendezvényen négy csoportban, összesen több mint száz gyermek próbálhatta ki az Ambu babán az újraélesztést és ismerhetett meg egy mentőautót belülről. – A gimnazistáknak akár magasabb szintű újraélesztési protokollt, illetve állapotfelmérési módszereket is megtanítunk, míg az óvodásoknál az a célunk, hogy játékos formában, az ő szintjükön interaktív módon bemutassuk, hogyan ismerjék fel ha valakivel nagy baj történik, s miként jelezzék azt a felnőtteknek – hangsúlyozta dr. Szabó Zoltán.

PÁTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában