trend

2019.05.19. 11:36

A még vonzóbb tekintetért

A műszempillákat anyag és felhasználási technika szerint lehet megkülönböztetni, ezek között Molnár Csilla kozmetikus segített minket eligazítani.

A szálas, más néven 3D szempilla a legnépszerűbb a hölgyek körében

Fotó: AFP

Egy műszempilla akkor szép, ha természetes hatást kelt, s nem is gondolnánk viselőjéről, hogy bizony nem csak az igazi szempilláit látjuk. Hangsúlyossá teszi a tekintetet, ráadásul nem kell mindennap a sminkeléssel bajlódni, illetve jó megoldást jelenthet azoknak is, akiknek nagyon kevés vagy nagyon rövid a szempillájuk.

Anyag szerint készülhet nercszőrből, melyhez a valódi állatszőrt vegyileg kezelik, festik, méretre alakítják természetes pillaszálakká. Ezt főként szálas technikához lehet felhasználni. Vannak szintetikus szempillák is, melyek műanyagból készülnek, ezeket használják a legszélesebb körben. Felhasználási technika szerint lehetnek soros, tincses vagy szálas pillák.

Természetestől az extrémig

– A soros szempillák esetében egy nagyon vékony ragasztós csíkra vannak a szempillák már előre felragasztva, ezt kell a szempillatőhöz illeszteni. Ezt inkább alkalmakra ajánlom, ugyanis az előre kialakított forma miatt könnyen felválik, a smink lemosásakor általában lejön azzal együtt. Nem túl erős, általában gumis ragasztóval szoktuk felhelyezni. Ebben nagyon széles választék áll rendelkezésünkre, a természetestől egészen az extrém hatásig bármit el lehet érni vele – mondta Molnár Csilla kozmetikus. – A tincses szempillákat is inkább alkalmakra ajánlom azoknak, akik rövidebb távon szeretnének műszempillát hordani: esetleg egy nyaralásra vagy esküvőre, de köztes megoldás lehet azoknak is, akiknek érzékeny a szemük a 3D pilla ragasztójára. Ennél a technikánál pár szál szempilla van egy tincsbe összeragasztva a végeinél, melyek a szempillatőbe kerülnek. Valamennyivel tartósabb, mint a soros megoldás. És végül a mostanában legnépszerűbb szálas technika, mely tulajdonképpen a szempilla szálankénti hosszabbítását jelenti, vagyis azt, hogy minden szál szempillára ragasztunk műszempillát. Ma ez a legtartósabb megoldás, mely egyben a legtermészetesebb hatást is kelti – tette hozzá, majd arra is kitért, mit is jelent pontosan egy szempilla esetében a 3 dimenzió.

A dimenziók vonzásában

– A szálas technika 3D szempilla néven terjedt el, ami tulajdonképpen csak egy fantázianév volt, mely a technika természetességét és a szempillák variálhatóságát akarta kifejezni méretben, vastagságban és íveltségben. Mára már új értelmet nyert a kifejezés, ugyanis megkülönböztetünk 1-2-3-4-5 és 6D szempillákat aszerint, hogy egy saját szempillára hány műszempilla kerül – ismertette. Elmondta, a szálas szempilla első felrakása kissé időigényes, első alkalommal mintegy 2-2,5 órába telik. A saját szempillák cserélődése és a ragasztó időközbeni elengedése miatt kb. 3 hetente érdemes a lehullott szempillákat visszapótolni. Ez a folyamat körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe.

Töltéskor a szempillák zsírtalanítása és az alsó pillák leragasztása után egyesével kikeresgetjük a szabadon álló szempillákat, és új műszempillákat ragasztunk hozzájuk.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában