Tartalmas hétvége

2022.06.07. 13:55

Folyt a bor, és szólt a jazz a Déri téren

„Ha nem Budapesten élnék, akkor Debrecent választanám otthonomnak” – vallja Kökény Attila.

Forrás: Kökény Attila-archív

A hosszú hétvégén akik a kikapcsolódást választották Debrecenben, minden bizonnyal feltöltődve kezdték a hét első munkanapját. Megannyi olyan mulatság volt a megyében, amelyen érdemes volt részt venni, ilyen volt a Belvárosi Borünnep is, amit harmadik alkalommal tartottak meg Debrecenben. 

A háromnapos rendezvényen szinte biztos, hogy mindenki megtalálta a maga borát, ételét és persze zenéjét. Több hazai ismert előadó is fellépett a Déri téren, többek között Kökény Attila, Király Viktor és Tóth Vera is megtáncoltatta a cívisvárosi közönséget. 

Kökény Attila a Napló érdeklődésére elmondta, hogy nagyon sokat jár Debrecenbe, imádja az itteni közönséget, és biztos abban, hogy az idei szezonban még fogunk vele találkozni. 

– Évek óta azt mondom, ha nem Budapesten élnék, akkor biztosan Debrecent választanám városomnak – szögezte le. Mint hozzátette, a település mély benyomást tett rá, csodálatosnak tartja az épületeket, a zöldterületeket, és kiemelte azt is, hogy az emberek is nagyon kedvesek. 

– Óriási öröm, hogy ismét játszhatunk, és ezt a zenésztársam nevében ki merem jelenteni. Már márciusban elkezdődtek a munkák, végre találkozhattunk a közönséggel, és a java még csak most jön. Gyakorlatilag harmadik hónapja, hogy nem tudjuk befejezni a lemezünket, ugyanis mindig úton vagyunk. Már régen ki kellett volna adnunk, de egyszerűen annyira elfoglaltak vagyunk, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Persze panaszra nincs semmi okunk, hiszen nagyon sokáig ültünk otthon a járvány miatt, most azonban minden egyes fellépés, előadás egy áldás számunkra. Így tehát nincs más teendőnk, mint szórakoztatni és haladni a lemezzel, ahogy tudunk – fogalmazott Kökény Attila. 

Az énekest sokszor hívják lakodalmakba is fellépni, és mint elmondta, Hajdú-Bihar megyében is volt már jó néhány családi buliban. 

– Mindig jó érzéssel tölt el, amikor hasonló összejövetelekre hívnak, hiszen ezeket az alkalmakat az emberek többnyire a szeretteikkel, barátaikkal töltik. Az pedig, hogy kapok „meghívót”, óriási öröm, ugyanis jómagam is részese lehetek olyan pillanatoknak, amelyek az emberek életében meghatározóak – ecsetelte az előadó. 

NE 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában