Feladta a harcot

2021.03.19. 14:12

Bódi Sylvinek meggyűlt a baja a vakondtúrásokkal

Próbálta bevetni a kert feltúrt területeit, de az meg sem fordult a fejében, hogy elűzze a földalatti lakót.

Fotó: Facebook / Bódi Sylvi

Bódi Sylvi egy évvel ezelőtt kapára és vetőmagra cserélte a szörfdeszkát, a tengerparti paradicsomból egyenesen hazai veteményesébe húzódott vissza a világjárvány elől. Bár rengeteget tanult az elmúlt időszakban a növénytermesztés rejtelmeiről, azért bőven érték meglepetések. Követői legnagyobb örömére Instagram-oldalán sűrűn betekintést enged a kerti kulisszatitkokba, legutóbbi bejegyzésében éppen arról olvashatunk, hogy olykor keményen próbára teszi a természet.

Bizonyára kevesen gondolták volna, hogy az egykori playmate egyszer angyali türelemmel és végtelen kitartással fog gyomlálni a kertben, méghozzá önszántából. Akik azt hitték, hogy a kertészkedés kérészéletű hóbort lesz a gyönyörű modell életében, nagyot tévedtek. Saját bevallása szerint szélmalomharcnak tűnt, Slyvi mégis eltökélten harcolt a gyomnövények ellen, bár a tavalyi tapasztalatok nyomán idén már nem fog napi nyolc órákat tölteni a gyomnövények kiiktatásával, hiszen mint hangsúlyozza, vannak köztük hasznosak is. Ám nem ez volt az egyetlen nehézség, amellyel szemben a legnagyobb örömmel állt ki az immár aranykalászos gazda címmel büszkélkedő debreceni szépség. Tavaly ugyanis új lakók jelentek meg a kertjében, akik szó szerint feltúrták a gondosan bevetett területet. Egy-egy halom megjelenésekor még nem zavartatta magát a szorgos kertművelő, a vakondtúrások azonban hamarosan megszaporodtak.

– Az egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy elűzzem a földalatti kis lakost, viszont a feltúrt területeket próbálkoztam füvel bevetni – mesélt hiábavaló próbálkozásáról Sylvi, aki nem sokkal ezután feladta a harcot. – Egyik reggel elengedtem a dolgot és hivatalosan is engedélyt adtam neki a munkálatokra.

Amint azt bejegyzésében hangsúlyozta, a vakond hasznos állat, megeszi a kártékony rovarokat. – A vakondtúrás egy egészséges kert része, így mindig megköszöntem a segítséget a kis földalatti kertészemnek – tette hozzá.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában