hiányzik a muzsika

2020.08.05. 10:31

Szabó Balázs Bandája: a válság tovább súlyosbodhat

A püspökladányi születésű frontember nevével fémjelzett csapat előre sejtette, amit sokan mások is a zeneiparban, van azonban egy D tervük.

Fotó: Napló-archív

„Sokat töprengtünk azon, hogy megosszuk-e veletek már korábban az augusztusi terveinket, hiszen sok mindent el lehet mondani erről az évről, csak azt nem, hogy tervezhető” – az alábbi sorokkal kezdte " target="_blank" rel="noopener noreferrer">friss közleményét a zenekar.

Az utolsó kormánydöntés értelmében maradtak a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, augusztus 15. után sem lehet 500 főnél nagyobb eseményeket megszervezni, ennek tudatában a Szabó Balázs Bandája sem látta értelmét, hogy olyan koncerteket harangozzon be, amelyek amelyek végül talán mégsem jönnek össze. Bizonyos, hogy sok fellépésük elmarad idén, legjobban mégis a zeneipari dolgozókat féltik, akik a járvány okozta helyzetben hónapok óta nem tudják rendesen végezni a dolgukat, így a zenekar rokonai, barátai, ismerősei közt is akadnak olyanok, akik kilátástalan helyzetbe kerültek, elvesztették munkájukat. Úgy érzik, az iparágat fél éve sújtó válság bizonyosan tovább fog súlyosbodni.

Arra kérik rajongóikat, gondoljanak ezekre az emberekre, próbáljanak meg szeretettel és megértéssel fordulni egymás felé, illetve arra buzdítanak mindenkit, hogy hallgassanak élő zenét utcán, étteremben, parkban, látogassanak színházi előadásokat, mert könnyen lehet, hogy ez az „áldott” állapot már nem tart sokáig.

A zenekar egy bejelentéssel zárta közleményét, mely szerint van egy bizonyos D tervük augusztusra, amely vélhetően koncerteket jelent, ezt hamarosan megosztják rajongóikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában