Deszka Fesztivál

2020.03.10. 12:44

Hajdu Szabolcs újra díszvendég lesz

Hajdu Szabolcs rendező, színész, író nemsokára a Deszka Fesztiválon szerepel.

Fotó: Molnár Péter

Alig telt el egy hét, mióta hírt adhattunk Hajdu Szabolcs legutóbbi szakmai elismeréséről, most újra szülővárosát erősíti hazánk egyik legnépszerűbb filmrendezője. Székely Csaba, Schwechtje Mihály és Török-Illyés Orsolya társaságában ugyanis Hajdu Szabolcs nyerte el a Kortárs Magyar Dráma-díjat február végén. Hajdu szinte állandó résztvevője Debrecen kulturális eseményeinek; a 2019-es Debreceni Irodalmi Napokat az Apolló moziban az Ernelláék Farkaséknál című filmjének közönségtalálkozóval egybekötött vetítése zárta, az a produkció, mely 2016-ban elnyerte a Karlovy Varyban rendezett filmfesztivál fődíját, illetve a legjobb férfi színészi alakításért járó díjat is. A színész-rendezővel találkozhattak már a rövidfilmek szerelmesei is, amikor a Malter Vándor Filmfesztiválon Török Ferenc rendező társaságában két évvel ezelőtt fővédnökként, tavaly díszvendégként érkezett a seregszemlére.

A Fehér Tenyér, a Macerás ügyek és más sikerfilmek rendezője április 2-án a XIV. Deszka Fesztivál díszvendégeként érkezik Debrecenbe, a találkozó harmadik napján az Ernelláék Farkaséknál, a Kálmán-nap illetve az Egy százalék Indián alkotta trilógiáját tekintheti meg a debreceni közönség. Hajdu Szabolcs színészként is megmutatkozik a seregszemlén; a nyitó éjszakán látható különleges „multimediális performansz installációban”, majd szakmai életébe is bepillantást nyerhetünk egy portrébeszélgetésen keresztül.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában