Stratégiai megállapodás

2021.10.14. 17:02

Együttműködik az Emmi és a posta a fogyatékossággal élők foglalkoztatásáért

Stratégiai megállapodást kötött csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Posta Zrt. a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának támogatásáról.

Fotós: Mónus Márton

Kásler Miklós miniszter az aláírást megelőző sajtótájékoztatón azt mondta,

a magyar kormány arra törekszik, hogy mindenki a képességeinek megfelelő munkát végezhessen.

Hozzátette: az elmúlt évek intézkedéseinek köszönhetően a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája a 2010-es 18 százalékról 44 százalékra nőtt, ma mintegy 160 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a munka világa, az elhelyezkedés mindenkinek nagy kihívást jelent, különös igaz ez azokra, akik állapotuk vagy egészségük miatt speciális helyzetben vannak. Jelentős részük képes értékteremtő munkát végezni, ehhez azonban megfelelő munkakörülményeket kell teremteni – hangoztatta.

A postánál jelenleg kétszáz fogyatékossággal élő dolgozik például a küldeményfeldolgozás, a kézbesítés, az ügyfélszolgálat, az üzemeltetés, az informatika területen, így van tapasztalatuk a megváltozott képességű emberek foglalkoztatásában

– tette hozzá. A vállalat célja, hogy folyamatosan növeljék ezen munkavállalók létszámát.

A vezérigazgató beszámolt arról, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók arányának növelése érdekében indították el a Tegyünk együtt! programot, valamint együtt dolgoznak Tóth Julianna kajak-kenu paravilágbajnokkal, aki esélyegyenlőségi nagykövetként segíti ezt a munkát. Számos civil szervezettel tartanak kapcsolatot, tájékoztató és edukáló programokat szerveznek, és megkezdték azon további munkakörök felmérését, amelyekben megváltozott munkaképességűek dolgozhatnak.

A most aláírt stratégiai partnerségi megállapodással kapcsolatban Schamschula György elmondta:

támogatják az országos fogyatékosságügyi program és a minisztérium által éltre hívott Érték vagy! program célkitűzéseit, továbbá részt vesznek az előkészítő folyamatokban és a döntések meghozatalában.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) és Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója (b) kezet fog, miután stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatásáról az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. október 14-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában