Nem vár tovább...

2022.08.03. 21:25

Súlyos lépésre szánta el magát Berki Krisztián halálával kapcsolatban az édesanyja, nem vár tovább Mazsira

Berki Krisztián gyászoló édesanyja nem vár tovább arra, hogy a menye, Mazsi megossza vele az információt: miért halt meg a fia?

Júlia immár három hónapja nem tudja pontosan, hogy miért halt meg az egy szem fia. Berki Krisztián egy bérelt lakás teraszán vesztette életét, miközben a kislánya, Nati a szobában aludt. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen váratlan halál esetén igazságügyi boncolást végeznek az elhunyt testén, hiszen egyértelműen ki kell deríteni, hogy mi történt - írja a Bors.

A médiaszemélyiség esetében is elvégezték a boncolást, az eredményt pedig a felesége, Berki Mazsi kérésére ki is adták, az információt azonban az özvegy eddig nem osztotta meg Krisztián édesanyjával. Júlia asszony ettől pedig – érthetően – egyre feszültebb. 

Egy anyának semmi nem hozhat megnyugvást, ha elvesztette a gyermekét, de talán valamelyest megkönnyebbül a lelke attól, hogy legalább tudja, pontosan mi történt.

Berki Mazsi, az információ egyetlen tudója azonban még nem kész arra, hogy elmondja másnak is, amit a jegyzőkönyvben olvasott. Pedig az anyukának joga van tudni azt.

– A szülőnek eleve joga van tudni, hogy mi áll egy boncolási jegyzőkönyvben, ha úgy tetszik több is, mint egy hozzátartozónak. A rokonság, vagyis a vér szerinti leszármazottság erősebb jog, mint a házastársi – mondta a Bors megkeresésére, dr. Gerencsér András, ügyvéd. – Ha az édesanya tudni szeretné, hogy mi áll benne, egyszerűen kikérheti azt a megfelelő hatóságtól.

Júlia asszony megkönnyebbült, miután megtudta, hogy milyen jogai vannak.

Kicsit neheztelek Mazsira, megmondom őszintén, mert nem mutatta még meg a papírt

– nyilatkozta a Borsnak Berki Krisztián édesanyja. – Igenis szeretném látni, és most, hogy már tudom, hogy jogom van hozzá, meg is fogom nézni azt a jegyzőkönyvet. 

Tudnom kell, hogy miért halt meg a gyermekem. Fogom magam és elmegyek személyesen a boncolási jegyzőkönyvért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában