Végső búcsú

2022.06.17. 14:27

Utolsó útjára kísérték Haumann Pétert

A legendás művész méltósággal viselt hosszú betegség után, május 28-án hunyt el. A Nemzet Színésze címmel is kitüntetett, 81 éves művészt szűk családi körben, a sajtó kizárásával helyezték örök nyugalomra a Farkasréti temetőben.

Haumann Pétert pénteken fél háromkor kísérte utolsó útjára a családja. A művész temetésére először a családtagok érkeztek meg. 

Farkasréti temető Haumann Péter temetése
Fotó: Bors

A Bors tudósítójának beszámolója szerint a helyszínen volt Haumann Petra és Haumann Péter két unokája is. 

Farkasréti temető Haumann Péter temetése
Fotó: Bors

A szertartás előtti percekben megérkezett Király Levente, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész. 

Csuja Imre
Fotó: Dombovari Tamas / Bors

Egyedül jött Tordy Géza, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a halhatatlanok társulatának örökös tagja.

Tordy Géza
Fotó: Dombovari Tamas

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a József Attila Színház és a Vidám Színpad örökös tagja, nagyon nehezen jár, az egészsége sajnos nem a régi. Mégis fontosnak érezte, hogy elbúcsúzzon az egykori jóbaráttól. 

Bodrogi Gyula
Fotó: Dombovari Tamas

Almási Éva, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a lánya kíséretében látogatott ki a Farkasréti temetőbe. 

Almási Éva
Fotó: Dombovari Tamas

Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára.

Fotó: Dombovari Tamas

Szacsvay László a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Fotó: Dombovari Tamas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában