Kedves összefogás

2021.12.25. 15:54

Megható történet: saját buszmegállót építettek a mozgássérült kisfiúnak

Az ötéves gyereket megsajnálták a környék lakói, amiért sokszor elázott, míg a buszra várt, így megható módon segítettek rajta.

Egy csapat - az amerikai Rhode Islanden élő - tinédzser összefogott, hogy buszmegállót építsenek egy mozgássérült, ötéves kisfiú számára, miután észrevették, hogy az iskolabuszra várva gyakran elázik.

Ryder Killam mindig korábban indult el otthonról, hogy még véletlenül se késse le a buszt az állapota miatt. Gyakran 15 perceket várt a járatra, miközben a zord időjárás áztatta. Ám amikor néhány helyi diák meghallotta a problémáját, összefogtak, és építettek egy kis menedéket a fiú számára - számolt be róla a Daily Mail nyomán a tenyek.hu.

Rydernek nyitott gerince van, ami egy veleszületett fejlődési rendellenesség, így kerekesszékbe kényszerült. A fiúnak korábban édesapja is segített, hogy ne ázzon el, így épített egy hatalmas esernyőt a buszmegállóba. A tinik által összeeszkábált menedék azonban garantált biztonságot nyújt még a szeles időben is.

"Szent Tehén!" - mondta Ryder, mikor meglátta a neki készített házikót.

Az édesapa szerint a megható cselekedet miatt szorosabb lett a viszony a környék lakói között, akik megmutatták, hogy mennyi jót tud okozni egy kis önzetlenség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában