HAON Sziréna

2018.07.21. 11:04

Csapadékvíz, lehasadt ágak okoztak gondot a megyében

Hajdú-Bihar - A heves zivatarok miatt több ízben megdőlt, lehasadt faágak eltávolításához, és nagy mennyiségű csapadékvíz okozta veszélyhelyzethez riasztották a tűzoltókat pénteken.

Hajdú-Bihar - A heves zivatarok miatt több ízben megdőlt, lehasadt faágak eltávolításához, és nagy mennyiségű csapadékvíz okozta veszélyhelyzethez riasztották a tűzoltókat pénteken.

Rosszul lett tegnap délben egy idős nő a debreceni Erzsébet utcai otthonában. A hölgy nem tudta beengedni a mentőszolgálatot, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók nyitották ki az ajtót kéziszerszámok segítségével.

Péntek délután több riasztást kaptak a megye tűzoltói lehasadt faágak és nagy mennyiségű csapadékvíz miatt. Debrecenben, a Faraktár utcában egy óvoda udvaráról kellett eltávolítaniuk egy tizenkét méteres fűzfát, amely gyökerestől kidőlt. A Szárazi Ferenc, a Vágóhíd, a Ruyter és a Rigó utcában is kidőlt fát, lehasadt faágakat távolítottak el a megyeszékhely hivatásos tűzoltói. Hajdúszoboszlón a Szabadság utcában egy öt méteres fa veszélyesen megdől az úttest felé, a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Debrecenben a nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítása miatt a tűzoltóknak nem kellett beavatkozniuk, mivel az esetek jelentős részében a víz elszivárgott a tűzoltók kiérkezése előtt. A debreceni Pacikert utcában azonban egy családi ház melléképületébe is befolyt a víz, ahol az előnevelt csirkék veszélybe kerültek. A csirkék kimentésében a debreceni hivatásos tűzoltók segítettek az ott élőknek.

Késő este a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat egy közúti balesethez riasztották. Egy személyautó villanyoszlopnak ütközött, amelyet a tűzoltók áramtalanítottak, a mentőszolgálat pedig ellátta az autóban utazó két embert - írta ügyeleti összefoglalójában a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!